Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-18 07:40:00

Orbán Viktor a kórházi kapacitásokról: van egy lépcsőzetes haditerv

A miniszterelnök a Kossuth rádióban azt mondta, megérkezett a második hullám, sőt, lassan "szügyig állunk benne", de az egészségügy felkészült, ezért a védekezés más lesz, mint tavasszal, amikor időt kellett nyerni az egészségügy felkészítésére.

Orbán Viktor az interjúban azt mondta, a stúdióba is a Korányi kórházból érkezett, ahol a tegnapi hírekkel ellentétben azt tapasztalta, hogy van elegendő lélegeztetőgép és van elég ember is. Az ugyanakkor igaz szerinte, hogy az orvosok látják, hogyan gyorsul az ellátásra szorulók száma, és látják azt is, hol lesz az ő kapacitásuknak a vége.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy van egy lépcsőzetes haditerv, ezért ha egy kórháznak elfogy a kapacitása, akkor "jön a következő", ha pedig az emberek fogynak el, jön a vezénylés - a kormányzat ugyanis kidolgozott egy vezénylési tervet erre az esetre.

Orbán Viktor azt mondta, szerinte Magyarország a világ legjobban védekező 25 ország között van. A miniszterelnök arra kért mindenkit, ne támadják a járványügyi szakembereket, mert rajtuk múlik a védekezés sikere.

Orbán: Állig felfegyverkezve várjuk a vírus második hullámát

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink