Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-18 07:57:00

Elképesztő bűneset: egy lopott családfa buktatta le a betörőt

A sértett be se jelentette, hogy betörtek hozzá, a férfit a nyomozók kutatták fel az egyik gyanúsítottnál talált iratok alapján.

A rendőrök szeptember 15-én ütöttek rajta Óbudán, miután tudomást szereztek arról, hogy F. István a társával együtt egy órával korábban feltehetően álkulcs használatával betörtek egy Zápor utcai lakásba. A rendőrök a két férfinél zárnyitáshoz használható eszközöket találtak. A lakásból ellopott közel 900 ezer forint értékű ékszer, karóra, laptop és pénz is elkerült - írja a police.hu

A rendőrök a két férfit a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, mert a zuglói nyomozók egy augusztusi betörés során lefoglalt kamerafelvételek alapján szintén F. Istvánt és A. Lászlót azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjeként. A gyanú szerint a páros augusztus 12-én egy Bagolyvár utcai lakásba – az óbudai betöréshez hasonló módszerrel – álkulcs használatával jutott be és onnan pénzt loptak el.

A nyomozók a két férfi lakásán tartott kutatás során bűncselekmény elkövetéséhez használható eszközöket foglaltak le, és A. László kőbányai otthonában találtak egy óbudai férfi nevére kiállított iratot és családfa-dokumentumokat. A papírok tulajdonosát a rendőrök felkeresték és kiderült, hogy augusztusban törtek be hozzá, de erről nem értesítette a rendőrséget. A sértett elmondta, hogy lakásába augusztus első hetében mentek be ismeretlenek, és onnan pénzt, ékszereket, az iratait és családjához köthető dokumentumokat vittek el.

Azért nem tett feljelentést, mert lakásának ajtaján nem talált erőszakos behatolásra utaló nyomot, és nem tudta elképzelni, hogy a biztonsági ajtót kinyithatják. Azt hitte, ő hagyta nyitva az ajtót, és az ő hibája volt a betörés, így nem akarta terhelni a hatóságokat. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink