Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-17 08:42:00

Reagált Tüttő Kata kijelentéseire Mesterházy Attila

MSZP-sek tüntettek MSZP-sekkel szemben a tegnapi napon. Tüttő Kata tegnap az Egyenes beszédben azt mondta, hogy egy mételyt vágtak ki az MSZP testéből és Mesterházy Attilának nem célja a kormányváltás. Mesterházy Attilát kérdeztük.

Mesterházy Attila az ATV Start műsorában megjegyezte, hogy éppen itt az ideje, hogy véget érjen a tisztújítás. Szerinte egy tisztújítás előtt normális, hogy ilyen indulatok vannak, de 20-án is felkel a nap, másnaptól valami építésébe kell belekezdeni, ami választási sikert hozhat. 

A választók érzékenyek arra, ha a politikai pártok a nyilvánosság előtt vitatkoznak. Mesterházy szerint eltérő elképzelések lehetnek arról, hogyan kell az MSZP-t megújítani, ő Hiller Istvánnal egyetért abban, hogy érzelemre ható politikára is szükség van.

Tüttő Kata kijelentésére úgy reagált, hogy nem akarja mélyebbre ásni a gödröt, mint politikus társai. Fel sem merült benne, hogy Molnár Zsolt, Tóth Bertalan, Hiller István vagy Tüttő Kata ne akarna kormányváltást. Azt gondolja, hogy kormányváltást akkor lehet elérni, ha növelni tudják a támogatásukat- az ő programja is erről szól, emlékeztetett arra, hogy elnöksége alatt megdupplázta az MSZP támogatottságát.


Mesterházy szerint a személyeskedés a politikában sosem jó, pláne nem párton belül. Párton belül az emberek “elvtársai” egymásnak, az nem jó kép, ha kirekesztő módon beszélnek egymásról. Mesterházy Attila szerint Tüttő Kata tehetséges fiatal politikusnő, jól csinálja amit csinál, és azt kívánja, hogy ezt vigye tovább, hiszen ezzel ő is hozzá tud járulni ahhoz, hogy kormányváltás legyen Magyarországon. Mesterházy meg a saját eszközeivel tudja szintén ezt a célt előmozdítani.

A politikus azt is elárulta, hogy azért marad az MSZP-ben, mert abban a közösségben, ahol ő van, jól érzi magát. Az MSZP mindig egy sokszínű párt volt, ő értékként tekint arra, hogy vannak vitáik.

Van egy terület, ahol az MSZP-nek nagy előnye van a többi ellenzéki párttal szemben, ez pedig az esélyegyenlőtlenségek csökkentése- szerinte ezért Tóth Bertalan is küzdeni akar. Az ellenzéki együttműködésben a “kis ember” képviselete az MSZP feladata lenne. Az MSZP nélkül nincs kormányváltás- hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Tönkreteszi-e a városképet a biodóm?

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink