Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-17 13:30:00

Nagyon kiakadt a DK a kormányra a lélegeztetőgépek miatt

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány „brutálisan túlárazott” lélegeztetőgépeinek beszerzése csak „a lopásra volt alkalmas”, az egészségügy felkészítésére nem – így reagált a legfrissebb hírekre, miszerint két budapesti kórházban már nincs szabad lélegeztetőgép.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Népszava arról értesült már két budapesti kórházban, a Szent László kórházban és a Korányiban is elfogyott a szabad lélegeztetőgép, továbbá kiderült már most 76 fős munkaerőhiánnyal küzdenek, ezért más intézményekből várnának dolgozókat.

A Demokratikus Koalíció a hírre reagálva közleményében arról ír: eközben „a kormány a szükséges mennyiség sokszorosát szerezte be arcpirító túlárazással, és most építtet két és fél milliárdért raktárat a sokszor homályos eredetű, ismeretlen minőségű és megbízhatóságú lélegeztetőgépeknek, ott, ahol valóban szükség lenne rájuk, mégsincs elég”.

A DK szerint a „brutálisan túlárazott” lélegeztetőgépek beszerzése csak „a lopásra volt alkalmas”, az egészségügy felkészítésére nem, ezért válaszokat vár a kormánytól.

„Hol vannak a győzelmi jelentésekben szereplő lélegeztetőgépek, miért nincsenek hadrendbe állítva, és mit fognak kezdeni a 10 év megszorítás után orvos- és ápolóhiánnyal küzdő egészségüggyel? Hogyan fog így minden lélegeztetésre szoruló beteg lélegeztetőgéphez jutni, ha a kórházak már most sem bírják a tempót? Mit csinált a kormány az elmúlt 3 hónapban, miért nem készítették fel az egészségügyet?” – zárja kérdéseivel a párt közleményét.

Nincs elég dolgozó a kórházakban, rendelőkben!

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink