Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-17 14:32:00

Kocsis Máté ott lesz a Szuperkupa-döntőn

Kocsis Máté azt tervezi, hogy ott lesz a Szuperkupa döntőn - a Fidesz frakcióvezetője az ATV kérdésére azt mondta: Magyarországnak működnie kell, és ott “nem szükséges tumultuózus jelenetekbe bocsátkozni”. Simicskó István KDNP-frakcióvezető otthonról szurkol a Bayern Münchennek.

“Én tervezem” - így reagált az ATV kérdésére Kocsis Máté egy mai, Simicskó Istvánnal közösen tartott sajtótájékoztatón, hogy szeptember 24-én elmegy-e a Puskás Arénába a Szuperkupa döntőre, és visz-e maszkot.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője azzal indokolta, hogy elmegy a Szuperkupára, hogy ”ha elfogadjuk azt, amit az emberek a nemzeti konzultációban írtak - és miért ne tennénk, hiszen azért kérdeztük őket - akkor Magyarországnak működnie kell. És ha Magyarország működik, akkor a járványügyi szabályok maradéktalanul szigorú betartása mellett lehet élni az életet egymásra odafigyelve, egymás egészségét és a sajátunkét sem veszélyeztetve, a távolságtartás és higiéniai szabályokat betartva” - mondta.

A kulturális, üzleti, sport, oktatási, nyelvi, iskolai területeit az életnek ugyanúgy lehet élni, mint korábban - a járványügyi szabályok betartásával - hangsúlyozta Kocsis Máté.

Arra, hogy a Szuperkupa után tesztelteti magát, azt válaszolta: arra számít, hogy ez egy jól szervezett esemény “és nem szükséges tumultuózus jelenetekbe bocsátkozni”. A szabályok betartása alatt a távolságtartás szabályait is érti - tette hozzá.

Mint mondta, “ha valaki átállítja az agyát és azzal a felelőséggel megy el egy ilyen mérkőzésre, hogy szeretna minden szabályt betartani és nem is lesznek utána tünetei, akkor a normális életet kell élni”.

A magyarok szeretnének dolgozni, boldogulni, a munkahelyükön maradni, pénzt keresni, eltartani a családjukat, hordani a gyerekeiket az iskolába és élni az életüket. És nagyjából azt az egyensúlyt kell megtalálni, hogy ez megvalósulhasson, de közben fékezzük meg a járványt felelős magatartással, szabályok betartásával - nyomatékosította az álláspontját Kocsis Máté.

A frakcióvezető a sajtótákoztatóról gratulált a Ferencváros tegnapi győzelméhez. “Negyed évszázad után újra megnyílt az esélye annak, hogy az európai élvonalban szerepeljünk. Erre minden magyar büszke lehet, még az is, aki nem a Ferencváros szurkolója” - mondta a politikus, miután tegnap este a Ferencváros 2-1-es győzelmet aratott a Dinamo Zagreb együttesét, és ezzel már csak egy lépésre van a Bajnokok Ligája főtáblás szerepléstől.

Egy másik kérdésre, miszerint a tegnapi meccset - ami zártkapus mérkőzés volt- a Groupama Arénánál kivetítőn nézték a szurkolók, és sokan voltak, Kocsis Máté úgy kommentálta: erre nincs tiltó szabály. Neki “kettős érzése van” - tette hozzá, azért, mert szerinte ezek azok a pillanatok, amikor az emberek az ilyen siker esetében keresik egymás társaságát. “Egyre kell figyelni, hogy tarsanak be minden szabályt, a kézfertőtlenítést, a maszkviselést, a védőtávolságot” - mondta. Nem az ellen kell fellépnie az államnak, hogy az emberek találkozhassanak vagy együtt drukkolhassanak, “különösen egy ilyen nagyszerű esemény kapcsán”. Ő csak légifelvéteket látott a meccs végén, így nem tudja megítélni, hogy ott ki milyen távolságot tartott - válaszolta az erre vonatkozó kérdésre.

A KDNP-frakcióvezető otthonról szurkol

“Én küzdősportos és harcművész múlttal rendelkezem, ezért én otthonról fogok szurkolni a Bayern Münchennek” - válaszolt a kérdésünkre Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Szigorúbb intézkedésekre lenne szükség a járvány megfékezésére?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink