Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-16 19:18:00

Orbán Viktor eligazította a frakcióülésen a képviselőket

Az előzetes tervek szerint Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik hétfőn a parlamenti őszi ülésszak. A miniszterelnök - a képviselők elmondása szerint - a járvány kapcsán szabálykövető magatartásra, hiteles viselkedésre hívta fel a kormánypárti honatyákat a frakcióülésen.

A parlamenti őszi ülésszak egyúttal a 2022-es választási kampányra való felkészülés kezdetét is jelenti. Az őszi ülésszak első napján, hétfőn a miniszterelnök felszólal napirend előtt - kormányzati források szerint ez derült ki ma délután a Fidesz-KDNP frakciószövetség szezonnyitó ülésén, ahol Orbán Viktor beszélt

Az parlament Felsőházi termében a zárt frakcióülésen a miniszterelnök a képviselőktől azt kérte, hogy "dolgozzanak", és ismertette a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében meghozott kormányzati döntéseket. Ezekről Orbán Viktor délután a Facebook oldalára feltett videóban tájékoztatta a nyilvánosságot. 

Forrásaink szerint a zárt frakcióülésen a miniszterelnök arra helyezte a hangsúlyt, hogy mindenki a legjobb tudása szerint dolgozzon a december 14-ig tartó őszi ülésszak alatt (és utána is). A koronavírus-járvány elleni kormányzati intézkedéseket mindenki tartsa be, ezeket s társadalom, az emberek előtt a szabálykövető viselkedés teszi még hitelesebbé.

Ebbe bele kell érteni a maszkviselést is - mondta egy magas rangú forrásunk, aki saját szavaival úgy fogalmazta meg a miniszterelnök üzenetének a lényegét, hogy ha valakin véletlenül nem lesz maszk, azt az ellenzéki oldalon "biztos, hogy kiszúrják", és "szétszedik", és azonnal nyilvánosságra is hozzák.

A frakcióülésen elhangzott az is, hogy a tiszaújvárosi-szerencsi választókörzetben október 14-én, az időközi választáson a Fidesz-KDNP jelölt, Koncz Zsófia sikerét is azzal is tudják elősegíteni, ha a Fideszben és a kormányoldalon mindenki fegyelmezetten betartja a járvány elleni védekezés szabályait.

Forrásaink szerint a miniszterelnök általános szinten beszélt az egyetemi modellváltásról is és arról, hogy annak eredményeképpen színvonalasabb lesz az oktatás, és így lehetnek sikeresek a nemzetközi mezőnyben is a magyar egyetemek. Az is elhangzott, hogy az állam, a kormány biztosítja a struktúraváltáshoz szükséges forrásokat.

A képviselők elmondása szerint ugyanakkor a miniszterelnök konkrétan nem beszélt sem a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, sem Vidnyánszky Attiláról, a Színművészetit fenntartó kuratórium elnökéről.

Parlamenti seregszemle. A Fidesz-KDNP készen áll // Parliamentary muster. Fidesz-KDNP is ready

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 16., szerda

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink