Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-16 17:14:00

Orbán bejelentette: hamarabb zárnak a szórakozóhelyek, 19 500 forintnál nem lehetnek drágábbak a tesztek

Kötelező lesz a maszk a mozikban, a színházakban, az egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban is. Teljeskörű látogatási tilalmat fenntartják a kórházakban és az idősotthonokban. A tesztek hatósági ára nem lehet több 19 500 forintnál.

A járványügyi szakemberek úgy vélik, hogy a második hullám valamikor december, január tájékán éri el a csúcspontját, egészen addig folyamatosan védekeznünk kell. Van egy haditervünk, amely arról szól, hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket, és mindeközben ezzel egyidőben, hogyan tartsuk fent az ország működőképességét – kezdte Facebook-videójában a miniszterelnök.

Orbán mindenkit megnyugtat: az egészségügyet felkészítették, a szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőkészülékek és az ezek működtetéséhez szükséges orvosok és ápolók megfelelő számban rendelkezésre állnak, sőt, ha kell a ma több mint 10 ezer ágyat két és háromszorosára is tudják növelni. Egy vezénylési elv alapján pedig orvosokat és ápolókat is tudnak küldeni a megfelelő helyre. „Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani” – jelentette ki.

A kormányülésen arról döntött a kormány, hogy miután a vírust külföldről hurcolták be, fenntartják a beutazási korlátozásokat. Kötelezővé teszik a maszk használatát a tömegközlekedés és az üzletek mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban is. Teljeskörű látogatási tilalmat fenntartják a kórházakban és az idősotthonokban.

Október elsejétől testhőmérséklet mérés után lehet belépni az iskolákba, a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik – folytatta a miniszterelnök.

A tesztek hatósági ára nem lehet több 19 500 forintnál.

Döntöttek arról is, hogy a szórakozóhelyeket 23 órakor be kell zárni.

A rendőrséget utasította, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokat, és ha kell, büntessenek. Orbán arra kért mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink