Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-16 20:44:00

Jön a szupervihar: több mint félmillió ember evakuálását rendelték el Vietnámban

Több mint 500 ezer ember evakuálását rendelték el Vietnámban a tengerparti tartományok mentén a Noul nevű trópusi vihar közeledtével - közölte a kormány szerdán.

A Dél-kínai-tengeren keresztül érkező Noul jelenleg mintegy 600 kilométerre található a vietnámi partvidék középső részétől. A vihar az előrejelzések szerint péntekre érkezik meg, és akkorra felerősödik, akár 130 kilométeres óránkénti széllökéseket hozhat magával. A Noul megérkezésekor feltehetőleg áradások és földcsuszamlások alakulhatnak ki a középső tartományokban, amelyek olyan népszerű turistacélpontoknak adnak helyet, mint Hoi An, Hue és Da Nang. Da Nang városa épphogy csak most kezd el kinyitni a koronavírus-járvány második hullámát és az egy hónapig tartó utazási tilalmat követően.

A helyi média szerint a vietnámi védelmi minisztérium akár 300 ezer katonát, rendőrt és civil önkéntest is kész mozgósítani a veszélyeztetett területeken élő több mint 500 ezer ember evakuálására.

Vietnám középső részét rendszerint a minden egyes évben júniustól novemberig tartó monszunidőszakban sújtják trópusi viharok. Tavaly 133 ember vesztette életét természeti csapásokban, köztük viharokban, áradásokban és földcsuszamlásokban.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink