Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-16 19:50:00

Hajléktalanfalu a zuglói erdőben, de az önkormányzat nem tehet semmit

Zugló és Angyalföld határán egy erdőben több tucat hajléktalan és kutya él rendkívül rossz körülmények között. Az érintett kerület szociális osztálya is ismeri a helyzetet, de sem ők, sem az állatvédő szervezet nem tud segítséget nyújtani, ugyanis a terület tulajdonosa, a MÁV, több mint egy éve nem reagál az üggyel kapcsolatos megkeresésekre.

Budapesten a Kacsóh Pongrác úti híd alatti erdőben uralkodó áldatlan állapotokra a Szurkolók az állatokért nevű szervezet másfél éve próbálja felhívni a figyelmet.

A szomszédban vagy kikötött kutyákon vagy a bozóton keresztül lehetne bejutni. Az állatmentő szervezet vezetője az ATV Híradónak azt mondta, a belső terület így zsilipszerűen el van zárva, szinte lehetetlen bejutni. Bejelentések alapján viszont azt feltételezik, hogy ott körülbelül harminc hajléktalan él, tucatnyi, jellemzően rossz, elhanyagolt állapotú kutyával.

Az egyik pár azt mondta, ők kényszerből laknak ott, az állataikat jól tartják.

"Egyszerűen nem tudunk nagyon komoly albérleteket fenntartani, az két-háromszázezer."

"Nekünk se jó itt. Fiatalok vagyunk. Nekünk is jó lenne egy komolyabb hely" - mondták. 

 

Az állatmentő szervezet képviselői a zuglói önkormányzattal, a Rendészeti Igazgatóság képviselőivel és a rendőrséggel már többször jártak a területen, de a tulajdonos engedélye nélkül nem tudtak érdemben intézkedni. Erről Szabó Rebeka zugló alpolgármestere beszélt az ATV Híradónak.


"Egy önkormányzatnak nincsen közvetlen hatásköre abban, hogy MÁV területen, tehát nem közterületen, hanem egyfajta magánterületen ilyen jellegű helyzeteket megoldjon."

A terület tulajdonosa ugyanis a MÁV. A cég azonban a Szurkolók az állatokért csoport szerint az elmúlt másfél évben nem reagált a megkereséseikre pedig szerintük a vasúti rendészek, illetve más helyszínen dolgozó munkatársaik is pontosan ismerik az erdőben lévő körülményeket.

Kérdéseinkkel kerestük a Magyar Államvasutak, Kommunikációs Igazgatóságát. Azt válaszolták, hogy a vasúttársaság kezdeményezi a közös helyszínbejárást, de bővebb tájékoztatást csak ezt követően tudnak adni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink