Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-16 21:06:00

Demonstrációt szerveztek az MSZP székházánál a párt feloszlatott szervezetének tagjai

Szerintük jogsértő módon zárták ki őket a tisztújító kongresszusról, ahol egyébként nem lesz verseny a társelnöki posztokért.

A tüntetők és a pártvezetés között azóta hűvös a viszony, hogy az MSZP Pest megyei szervezeteit gazdálkodási szabálytalanságokra hivatkozva feloszlatta az elnökség.

"Érkezett egy levél, hogy mától, mint Pest megyei területi szövetség nem létezünk" - nyilatkozta az ATV Híradójában Bilinszky Ferenc. 

A tüntetők szerint politikai leszámolás zajlik a pártban, hiszen a Pest megyei küldöttek így nem vehetnek részt az MSZP szombati, országos tisztújító kongresszusán, ahol a szavazásra jogosultak 10 százalékát képviselnék. A jelenlegi elnöknek Tóth Bertalannak címzett petíciójukban státuszuk visszaállítását és a közben lezajlott megyei tisztújítás eredményének elismerését követelik.

Az MSZP ellen tüntettek a pest megyei MSZP feloszlatott szervezetei

 

"Kérjük és követeljük, hogy haladéktalanul állítsák vissza a települések helyi szervezeteinek a státuszát. Ismerjék el a megyei tisztújítás eredményét, hiszen minden az alapszabályban rögzített pontot betartva született meg a választás, és szabályosan megválasztott Pest megyei küldötteket engedjék be kongresszusra, hogy döntésükkel befolyásolhassák a végeredményt" - mondta Trenka István, az MSZP korábbi Pest megyei elnöke. 

"Tóth Bertalan versenyez Tóth Bertalannal" - az MSZP korábbi elnöke, Mesterházy Attila hétfőn arról beszélt az ATV stúdiójában, hogy az elnökválasztás körüli folyamatok az ő ellehetetlenítését szolgálják, ezért úgy döntött, nem is indul a posztért.

A megszüntetett helyi szervezetek képviselőit egyébként nem látták szívesen a pártirodán, petíciójukat a titkárságon hagyták. A tüntetők elmondták: a szombati kongresszus eredményét akár a bíróságon is megtámadnák, illetve elismerték, hogy jelenlétük Mesterházy Attilát támogatná.

"A megyei küldöttgyűlés hozott egy határozatot, amiben kifejezte, hogy egyhangúan Mesterházy Attilát támogatja, benne látja azt a lehetőséget, hogy a párt újra fölálljon ebből az állapotból, és újra elfoglalja azt a helyet a politikai palettán amit megérdemel" - közölte Kovács Barnabás megválasztott Pest megyei elnök.

Az ATV Híradója kereste az MSZP vezetését is, de a párt adásunkig nem reagált a történtekre. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink