Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-16 19:33:00

Botrány Biatorbágyon: a helyiek tiltakoznak a műfüves focipálya ellen

Panaszkodnak a biatorbágyi lakók, mert szerintük az önkormányzat a megkérdezésük nélkül tervez megépíteni egy műfüves focipályát. A helyi ellenzék vitatja a beruházás és a terület megszerzésének jogosságát. Beadványukat tavasz óta nem bírálta el az illetékes hivatal. A fakivágások azonban megkezdődtek az érintett területen.

"Az emberek azért jöttek ide lakni, mert hogy ez egy nyugalmas, csendes környék - mondta a helyi H. Nagy Róbert, aki az utcában lakik. Egyike azoknak, akik féltik a környék békéjét. 

"Itt vannak vaddisznók, őzek, minden este eljárnak ide a forráshoz. Őket nyilván nem tudja senki megkérdezni, és ők nem tudnak válaszolni, de a helyben lakók mindannyian nagyon fel vannak háborodva ennek az építkezésnek a kapcsán" - H. Nagy azt is hozzátette, hogy hiányolják, hogy a környezetvédelmi vizsgálatot, hogy mivel járna a beruházás. 

Nem akarnak műfüves focipályát a biatorbágyi lakosok

 

"Ez nem egy futballpálya, hanem egy sportközpont, amelynek első ütemében egy műfüves edzőpálya valósul meg, egyébként a terveken strand röplabdapálya, teniszpályák, illetve felnőtt kondicionáló park szerepel, amelyek mind közösségi használatra épülnek, tehát az ott élők sportolását szolgálják" - nyilatkozta az ATV Híradónak Tarjáni István polgármester. 

A pályának otthont adó 422 millió forintos telek megvásárlásáról a polgármester a veszélyhelyzet miatti különleges jogrend alapján egy személyben döntött. A döntés és a beruházás ellenzői, akik a későbbi képviselő-testületi ülés jogszerűségét is kétségbe vonták, törvényességi felülvizsgálatot kezdeményeztek a Pest Megyei Kormányhivatalnál még májusban. Azóta nem született határozat ügyükben. Szerintük ha a hivatal mégsem találná jogszerűnek a polgármester eljárását, a megkezdett munka sem minősülne törvényesnek a futballpályára kijelölt területen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink