Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-15 21:47:00

Így fogadták a MÁV és a Volánbusz eddigi legszigorúbb járványvédelmi szabályát

Minden eddiginél szigorúbb járványvédelmi szabály lépett életbe a MÁV-nál és a Volánbusznál: mától leszállítják a maszk nélkül utazókat a vonatokról és a buszokról. Ha valaki nem működik együtt, akkor szabálysértési eljárást is indíthat ellene a rendőrség. Az ATV Híradó által megkérdezett utazókat megosztotta a szigor.

Meglehetősen szellős volt a Nyugati Pályaudvar felé tartó vonat kora délután, mikor az ATV Híradó stábja forgatott, a legtöbben mégis maszkban ülték végig az utat. Nem hiába: a Volánbusz mellett a MÁV is szigorított. Aki nem visel maszkot vagy sálat, az ezentúl kizárható az utazásból, ha pedig valaki a felszólítás ellenére sem együttműködő, abban az esetben szabálysértési eljárás is indítható, ami akár 50 ezer forintos bírságot is jelenthet.

Híradónk többekkel is beszélt, akik nem örültek a kötelező maszkviselésnek. Az egyik utas úgy vélekedett, a bírságolás a személyes felelősséget csökkenti, szerinte azonban a személyes felelősség fontosabb, mint a bírság, mások a maszk okozta rosszullétre panaszkodtak, de volt, akit egyszerűen csak zavar viselése. Viszont  akadtak olyanok is, akik egyszerűen tudomásul vették az új szabályt.

De nemcsak a MÁV, a Volánbusz is szigorított. Pécsen volt, aki egyetértett a maszkviseléssel, de itt sem aratott osztatlan sikert a szigorítás.

A jegyvizsgálók munkáját egyébként nemcsak a rendőrség, de a polgár- és vasútőrség is segíti – erről már a MÁV és a Volánbusz képviseletében Biber Anett beszélt híradónknak.

A szóvivőnek pozitív tapasztalatai vannak az utasokkal. Véleménye szerint mindenki nagyon együttműködő, és hozzátette: korábban is inkább azzal volt probléma, hogy nem az előírásnak megfelelően használták az utasok a maszkot.

 „De ahogy korábban, úgy ma is az a tapasztalatunk, hogyha megkérjük őket, korrigálják a hibát” – magyarázta.

Híradónk megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot is arról érdeklődve, volt-e már szükség rendőri beavatkozásra a maszkviselés betartása miatt, ám a cikk megjelenéséig nem válaszoltak.

Szigorít a MÁV és a Volán a maszkviselésben

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink