Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-15 21:22:00

Durván nekiesett Horváth Csaba Baán Lászlónak a stúdióban

A Városligetnek közparkként kell megújulnia, a kormánynak tudomásul kell vennie, hogy semmilyen új épület nem épülhet - állítja Horváth Csaba. Baán László szerint a kormány olyan megújított Ligetet szeretne, ahol több a zöld felület és többet ad a látogatóknak.

Baán László, a Liget-projektért felelős miniszteri biztos korábban vitára hívta a zuglói polgármestert a témában, melyre az ATV Egyenes beszéd műsorában sor is került.

Horváth Csaba elmondta, hogy jelenleg folyamatban van három olyan beruházás, amellyel az új városvezetés nem járult hozzá. Szerinte a kétharmados ellenzéki győzelemhez a fővárosban hozzájárult a Liget-projektben is megmutatkozó fideszes arrogancia.

Van egy 200 éves közpark, amelyet a kormány építési területként akar megújítani, az emberek pedig zöld területként. A közgyűlés első döntésével meghozta, hogy nem kívánnak új épületet a Városligetbe.

Baán László ennek kapcsán megjegyezte, hogy nem is épül- Horváth Csaba szerint ez csak a civil kurázsinak tudható be, amivel megtámadták a már kiadott építési engedélyeket, amit a bíróság megsemmisített.

Baán elmondta, hogy nem kezdtek új építkezésbe. Horváth Csaba kifogásolta, hogy Baán László korábban azt nyilatkozta, hogy ő nem tekinti befejezettnek, hogy a Magyar Innováció Háza, az Új Nemzeti Galéria és a Városligeti Színház nem épülnek meg. A zuglói polgármester azt kérte, hogy Baán élő adásban írjon alá egy nyilatkozatot, miszerint nem építik meg e három épületet.

A miniszteri biztos a három épület kapcsán megjegyezte, hogy a kormány tavaly ősszel azt vállalta egyoldalúan, érvényes építési engedélyek birtokában, hogy amíg nincs egyetértés a fővárossal, addig nem kezd el építkezni. Nem építkeznek, a folyamatban lévőket kivitelezik, és megvárják azt a szituációt, amiben lehet folytatni.

A kordonok mögött - ahol Horváthék tiltakoztak - Baán szerint egy zöldfelület-fejlesztés zajlik. A miniszteri biztos megjegyezte, hogy “nem érdekli, mit akar” Horváth Csaba. A Liget megújítása sokkal több, mint épületek, jelen pillanatban 60 százalékos a zöldfelület, ők 65 százalékra akarják növelni. Az Ajtósi Dürer mögött egy olyan zöldterület fejlesztés zajlik, amit több iskola is használ. Baán szerint ez Európa legnagyobb kulturális megújítási projektje.

Horváth szerint az nem kulturális beruházás, hogy épületekkel akarják telezsúfolni a Városligetet. A zuglói polgármester azt is kifogásolta, hogy 1 milliárd euró körül járnak a költségek.

Milyen legyen a megújuló Liget?

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink