Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-14 13:46:00

Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes az MSZP hivatalos társelnök-jelöltjei

Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök az MSZP két hivatalos társelnök-jelöltje, a szintén az erre a posztra pályázó Havas Szófia nem tudott listát állítani, Mesterházy Attila pedig nem nyújtott be listát, így ők ketten nem is indulnak a társelnöki tisztségért az MSZP hétvégi tisztújító kongresszusán – értesült az ATV.

Hétfőn ülésezett az MSZP megyei elnöki értekezlete, amely a listaállítás szempontjából meghatározó fórum. Ezen Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes és Havas Szófia tett javaslatot saját listára. Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes listáján szereplő személyek vállalták a jelöltséget, a Havas Szófia listáján szereplők viszont nem. Mesterházy Attila nem tudott vagy nem akart listát állítani, ő a megyei elnöki értekezlet megkezdéséig nem jelentkezett saját listával, így arról a testület nem is tudott dönteni. Így hivatalosan két társelnök-jelölt van, Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes.

Más MSZP-s forrásunk úgy reagált a történtekre, hogy szerinte a jelenlegi pártvezetés menet közben változtatott a tisztújítás szabályain. Példaként azt említette, hogy a szeptember 9-én lezárult jelölési folyamat után egy nappal, szeptember 10-én közölte a jelölőbizottság, hogy a társelnök-jelölteknek zárt listával kell indulniuk a kongresszuson, azaz előre közölniük kell, hogy megválasztásuk esetén a jelölőbizottság által jóváhagyott jelöltek közül kikkel kívánnak együtt dolgozni, ahogy azt is az utolsó pillanatban közölték az érintettekkel, hogy mikor lesz a megyei elnökök értekezlete, amelyre be kell nyújtani a zárt listákat. Forrásunk hozzátette: a megyei elnökök értekezlete nem döntéshozatali fórum a jelölésekkel kapcsolatban, mindössze azt döntheti el, hogy a megyei elnökök közül melyik az az öt, akit az elnökségbe jelölnek.

Az üggyel kapcsolatban este az Egyenes beszéd vendége lesz Mesterházy Attila, valamint Szekeres Imre, a jelölőbizottság elnöke.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink