Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-11 20:13:00

A BKK szerint villámgyorsan javul a fegyelem a maszkviselés terén

A fővárosi operatív törzs döntése alapján a BKK szigorította a közösségi közlekedés használatakor kötelező maszkviselés ellenőrzését. A közlekedési vállalat szerint ennek köszönhetően villámgyorsan erőteljes javulás állt be a fegyelemben.

Közleményükben azt írják: a BKK 2020. szeptember 9-én és 10-én végzett, nem reprezentatív felmérései szerint ismét 100 százalék közeli a maszkviselési hajlandóság a járatokon és a megállóhelyeken. Az adatokat a BKK közterület-felügyelőkkel megerősített ellenőri csapatának tapasztalatai is alátámasztják, akiknek ugyan néhány utast figyelmeztetni kellett a maszkviselésre, pótdíjazni azonban egyiküket sem volt szükséges - tették hozzá.

Hangsúlyozzák: a maszkviselés szigorúbb ellenőrzésének – amelyet a BKK a fővárosi operatív törzs szeptember 8-ai döntésének megfelelően rendelt el – célja nem az utasok pótdíjazása: a főváros vezetése és a közlekedési szolgáltatócégek azt szeretnék elérni, hogy az utazók mindent megtegyenek a koronavírus további terjedésének megelőzése, lassítása érdekében. A napokban bevezetett szigorítás értelmében, a szabálykerülő magatartás visszaszorítása érdekében nagyobb létszámmal, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága munkatársainak közreműködésével dolgoznak a BKK ellenőrei.

Aki nem, vagy nem szabályosan viseli a maszkot, kendőt vagy sálat, azt nemcsak kizárhatják az utazási szolgáltatásból, de 8000 forintos helyszíni pótdíj megfizetésére is kötelezik.

Hozzáteszik: a fokozott ellenőrzés és a maszkviselési hajlandóság alakulását vizsgáló utasszámlálás a jövőben is folytatódik, ahogyan a fővárosi járatok folyamatos és gyakori fertőtlenítése is, hiszen a fő cél a járvány terjedésének lassítása, megelőzése. A Budapesti Közlekedési Központ köszöni az ügyfelek együttműködését.

Nyolcezer forintra is büntethetik, aki a BKK járatain nem visel maszkot

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink