Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-10 18:36:00

"Nem kell elhinni, majd meg kell tapasztalni" - lassan szerkezetkész a Néprajzi Múzeum

Lassan szerkezetkész a Liget Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum, de a Városliget körüli kerületek ellenzéki polgármesterei nem elégedettek a liget állapotával. Egy sajtótájékoztatón azt mondták, hogy szerintük inkább hasonlít egy akadálypályára, mint egy közparkra. Az eseményen azonban megjelent a Liget Projekt miniszteri biztosa, aki azt mondta: nincs olyan felújítás, ami nem jár rendetlenséggel.

A Néprajzi Múzeum sajtóbejárásán Baán László, a projekt miniszteri biztosa bejelentette, hogy a múzeum elérte a legmagasabb pontját, és ősszel szerkezetkész állapotban kerül, 2022-ben pedig birtokba vehetik a látogatók.

Kemecsi Lajos, a múzeum főigazgatója híradónknak azt mondta, hogy az épület elleni támadások véleménye szerint leginkább az információ hiányból fakadhatnak.

"Ez egy nagyon jó épület és nagyon nagy része a föld alá kerül. És nyilvánvaló, hogy ismereteim szerint senkinek nem volt szándéka tönkretenni ezt.. de ez egy parkoló volt, és tényleg zöld lesz a ház. Annyira nem hiszik ezt el, de erre azt tudom mondani, hogy nem kell elhinni. Majd meg kell tapasztalni" - fogalmazott Kemecsi.

Az építési terület bejárása után nem sokkal három kerület ellenzéki polgármestere sajtótájékoztatót tartott, mert szerintük a Városliget nem az, aminek lennie kéne: tehát nem egy park hanem egy akadálypálya.

"Éppen ezért emeltük már fel a szavunkat többször, és a kezdeményezésemre a három érintett kerület polgármesterével egy közös levélben fordultunk Fürjes Balázshoz annak érdekében, hogy itt a körülöttünk lévő kordonok is mielőbb elbontásra kerüljenek. Azt szeretnénk, ha a budapestiek végre visszakapnák azt, ami az övék"

- mondta Horváth Csaba, Zugló polgármestere.

A sajtótájékoztató kezdete után nem sokkal megérkezett Baán László miniszteri biztos, aki azonnal reagált is a Liget Projektet érő vádakra.

"Láthatják, hogy ami elkészült, az több, szebb és jobbat ad annál, mint ami eddig volt. Az világos, hogy amikor van egy felújítás - és abban egyetértünk, hogy a liget megérett egy felújításra, évtizedek óta pusztul le - ahol megújítás van, ott átalakítás van, ott építés van" - mondta Baán.

Baán László azzal zárta a beszédét, hogy megígéri, hogy minden az építkezésekkel járó felfordulás el fog tűnni.

Horváth Csaba, Zugló polgármestere erre azonban azt válaszolta, hogy azt szeretné, ha minden építőipari munkás egy éven belül eltűnne a Városligetből és soha többé be sem tennék oda a lábukat és, hogy ezt legkésőbb 12 hónap múlva számon fogja kérni a miniszteri biztoson.

Szócsata Baán László és az ellenzéki polgármesterek között

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink