Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-10 12:55:00

34 milliárddal több jut a Honvédség terrorellenes feladataira

Szerdán megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat, ami közel 206 milliárd forintot csoportosít át a kiürült Gazdaságvédelmi Alapból – számolt be az Mfor.

A lap összegzése szerint Gazdaságvédelmi Alapon túl, a megjelent határozat további közel 2 milliárdot csoportosít át a Központi Maradványelszámolási Alapból, csaknem 3,7 milliárd forintot a Miniszterelnöki Kormányirodához tartozó központi tartalékokból, valamint 7,1 milliárdot a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából.

A Központi Maradványelszámolási Alap terhére átcsoportosított 1,961 milliárd forintot az Igazságügyminisztérium (831 milliót dologi kiadásokra), a Nemzeti Védelmi Szolgálat (481,2 milliót), a külügy (közel 350 milliót) és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (270 milliót) kapja meg. Valamint 30 milliót a gyerekvédelmi szolgáltatások fejlesztésére fordítanak.

A Központi Tartalékokból átcsoportosított 3,7 milliárd forintból 3,12 milliárd forint a Bethlen Gábor alapba kerül át.

A Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából 7,1 milliárd forintot csoportosítanak át, melynek túlnyomó része (5,3 milliárd forint) az egyetemekhez, főiskolákhoz kerül. 934 milliót kap a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség; 857 milliót állami többletfeladatokra az Innovációs és Technológiai Minisztérium; 29,3 millió a NAV; és 2,5 milliót az Információs Hivatal titokzatos dolgozói 2,5 millió forint többlet-juttatásnak örülhetnek.

A határozat rendelkezik továbbá arról is, hogy 34 milliárd forinttal megemeljék a Magyar Honvédség terrorelhárítással kapcsolatos feladataira elkölthető forrásokat.

atv.hu/444

Ajánlom

További belföldi híreink