Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-09 09:56:00

Szuperkupa-döntő: 500 magyar egészségügyi dolgozó is meghívást kap

Az elmúlt időszakban önfeláldozó munkát végző magyar egészségi dolgozók számára különítsenek el legalább 500 belépőt a budapesti Szuperkupa-döntőre - ezt Csányi Sándor, az MLSZ és Aleksander Čeferin az UEFA elnöke közösen kezdeményezte.

“A Bayern München-Sevilla Szuperkupa-döntő szervezése kapcsán az MLSZ egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minél több magyar lehessen ott a Puskás Arénában. Dr. Csányi Sándor és Aleksander Čeferin, az MLSZ illetve az UEFA elnöke közösen kezdeményezte, hogy az elmúlt időszakban önfeláldozó munkát végző magyar egészségi dolgozók számára különítsenek el legalább 500 belépőt a budapesti döntőre” - a hírt az MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook oldalára posztolták.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint a koronavírus-válságban fontos teszt lesz az Európai Szuperkupa-mérkőzés, amelyre szeptember 24-én kerül sor Budapesten a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla között.

„A következő kihívás számunkra az, hogy a sportág legfontosabb részét, a szurkolókat visszahozzuk a stadionokba” – mondta kedden a szlovén sportvezető az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) online értekezletén. Hozzátette: az országokban érvényben lévő különböző szabályozások és az oda-visszavágós rendszer ideiglenes mellőzése miatt a BL- és az El-selejtezőben még nem lehetséges a nézők jelenléte.

Kiemelte azt is, hogy éppen ezért lesz különösen nagy jelentősége a budapesti összecsapásnak, amelyet tesztként is kezelnek. „Sokat tapasztalhatunk a találkozóból, hogy mit kell tennünk a következő szezonban. De azt mindig szem előtt kell tartanunk, amit a helyi kormányok előírnak, a rendelkezéseket szigorúan be kell tartani” – hangsúlyozta.

Az UEFA közlése szerint a Puskás Aréna kapacitását csak mintegy 30 százalékosan használják ki. A két résztvevő klub szurkolói 3000-3000 jegyet kapnak. A nézőknek maszkot kell viselniük, fertőtleníteniük kell a kezüket, tartaniuk kell egymástól a megfelelő távolságot és mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét.

Magyarországra érkezéskor minden jegytulajdonost kötelező orvosi vizsgálatnak vetnek alá. Ezen kívül egy angol vagy magyar nyelvű, 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztre is szükségük lesz az érintetteknek. A Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, miszerint Csányi Sándor elnök, valamint Aleksander Ceferin közösen kezdeményezte, hogy az önfeláldozó munkát végző magyar egészségügyi dolgozók számára különítsenek el 500 darab belépőt a mérkőzésre.

A jegyvásárlási igényeket a szeptember 24-i Bayern München-Sevilla UEFA Szuperkupa-döntőre -amelynek a Puskás Aréna ad otthont -hétfőtől lehet leadni az európai szövetség hivatalos oldalán lehet leadni. Ha a jegyigénylések száma meghaladja a rendelkezésre álló belépők számát, az UEFA sorsolással dönt arról, hogy kik vásárolhatnak belépőket - derült ki az MLSZ korábbi tájékoztatásából.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa a Szuperkupa-döntővel kapcsolatban augusztus végén az ATV Egyenes beszédben elmondta, nemrég egy koncerten kutatók tesztelték, próbálták bebizonyítani, hogy a vírus hogyan terjed ilyen eseményeken, szerinte ez a focimeccs hasonló lehet. Úgy fogalmazott: ez egy kicsit meredek dolog, de ha betartják az előírásokat, szerinte sikerülni fog.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora pedig korábban az RTL Hiradónak úgy nyilatkozott, biztonságosan megrendezhető Budapesten a labdarúgó Szuperkupa-döntő. Mint mondta, minden a szabályok szigorú betartásán múlik.

Ajánlom

További belföldi híreink