Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-08 20:04:00

Tóth Bertalan: nagyon nehéz döntést hozott az MSZP vezetése

Leszámolásnak tartja a Pest megyei MSZP felfüggesztett vezetője, hogy nem sokkal a tisztújítás előtt döntött úgy a szocialista párt etikai bizottsága, hogy feloszlatja a Pest megyei szervezetet. A társelnöki posztért induló Mesterházy Attila érdekesnek nevezte, hogy a nagyrészt őt támogató jelölteket rúgták ki a kongresszusról.

Tóth Bertalan: nagyon nehéz döntést hozott az MSZP vezetése

Szeptember 19-én tisztújítást tart a szocialista párt. A női társelnökjelölt Kunhalmi Ágnes, a férfi társelnöki posztért Őri László mellett Tóth Bertalan és Mesterházy is ringbe száll.

Fekete Zoltán, az MSZP Pest megyei szervezetének felfüggesztett elnöke szerint leszámolás történt azzal, hogy a szocialista párt nem sokkal a tisztújítás előtt feloszlatta a Pest megyei szervezetét. Fekete az ATV Híradónak azt mondta, bírósághoz fordulnak az ügyben.

Szerinte a legnagyobb probléma, hogy egy magát demokratikusnak mondó pártban, semmilyen megszólalási lehetőségük nincs. „Nem védekezni akarunk, csupán az álláspontunkat szeretnénk elmondani az ügyekben, de nem hallgatnak sehol” – nehezményezte az ATV Híradónak Fekete. Sorsukról szombat éjjel, elektronikus szavazás keretében döntenek. A Pest megyei küldöttek így biztosan nem szavazhatnak a tisztújító kongresszuson.

Molnár Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, nem volt más lehetősége a párt etikai bizottságának, ugyanis elmondása szerint olyan fokú szabálytalanságok mellett (gazdálkodás, pénzügy, tagnyilvántartás, helyi tisztújítás menete) működött a Pest megyei szervezet, ami az egész közösséget veszélybe sodorhatta volna. Ezért fogják most újjá szervezni

Mesterházy Attila az ATV Csatt című műsorában reagált a történtekre. Szerinte olyan értelemben személyes ügyről lehet szó, hogy nagyrészt az ő támogatóit, barátait és szövetségeseit távolították el, ezért úgy gondolja, számára biztosan hátrányt fog jelenti a kongresszuson.

Pest megyében volt probléma

Pest megye nagyon fontos az MSZP számára, rendezett viszonyokra van szükség, ehhez pedig újjá kell szervezni a Pest megyei szervezetet - erről Tóth Bertalan MSZP-elnök beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Arra a kérdésre, hogy miért 10 nappal a tisztújítás előtt kellett feloszlatni a szervezetet, Tóth Bertalan azt válaszolta, hogy a Pest megyei helyi MSZP-szervezetek 80 százaléka szabálytalanul tartott tisztújítást. 18 megyében és a fővárosban rendben zajlottak le a tisztújítások, egyedül Pest megyében volt probléma.

Tóth Bertalan úgy látja: nem lehetett szőnyeg alá söpörni a problémákat, az MSZP etikai bizottsága és vezetése nagyon nehéz döntést hozott.

Komjáthi Imre alelnök ehhez hozzátette a műsorban: a Pest megyei botrányok az elmúlt évek komoly MSZP-n belüli munkáját nullázták le. Nekem nem elvtársam az, aki a kormánymédiában keresi az igazságát, mint most a Pest megyei elnök – fogalmazott Komjáthi Imre.

Tóth Bertalan hangsúlyozta, a párt alapszabályának és a jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Leszámolás az MSZP-ben a tisztújítás előtt?

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink