Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-06 16:47:00

Kovács Patrícia: Ami itt történik az "nonszensz", de elindult valami az országban

Az SZFE teljes vezetése lemondott, egyre csak távoznak az oktatók, vasárnap délután pedig élőláncot is szerveztek tiltakozásul. A 24.hu Ascher Tamást, Borbély Alexandrát, Jordán Adélt, Máté Gábort és Nagy Ervint kérdezte arról, mire számítanak, eredményre vezet-e majd a diákok tiltakozása, a vezetőség felmondása.

Borbély Alexandra elmondta, hogy mindent Máté Gábortól tanult a színművészetről. "Ő a mesterem" - hangzott el a videóban. 

"Mindent itt tanultam meg: embernek lenni, gondolkodni, nyitottnak lenni. [...] Ez egy kiállás, ami itt történik, nonszensz" - mondta Kovács Patrícia, és hozzátette, hogy szerinte nem lesz megoldás, de elindult valami az országban.

Nagy Ervin a szombat esti eseményen azt nyilatkozta, hogy szerinte a kultúrpolitika meg fog hátrálni, és be fogja látni, hogy nem lehet egy ilyen határt átlépni. A színész a lapnak úgy fogalmazott, hogy ezt tartaná a legszerencsésebb és legdemokratikusabb megoldásnak:" Vagy arrébb mennek, és építenek egy másik egyetemet, vagy mi megyünk arrébb, és mi építünk egy másikat".

Máté Gábor már azt mondta, hogy szerinte az, hogy visszavonulót fúj-e Vidnyánszky, az nem is tőle függ, Ascher Tamás szintén lemondott rendező-oktató ugyancsak pesszimista a lehetséges forgatókönyvvel kapcsolatban.

A 24.hu videóját itt nézheti meg.

Ajánlom

További belföldi híreink