Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-05 17:28:00

Koronavírus: 20 millió forintot bukhat a népszerű rockzenekar, veszélyben magyarországi turné

"Negyedszázados pályafutása legsúlyosabb anyagi és erkölcsi válságát éli a felvidéki Rómeó Vérzik rockzenekar, mert az őszi, jubileumi turnén 19 magyarországi helyszínen lépett volna közönség elé, de a szeptember elsejétől életbe léptetett határzár miatt mindegyik buli bizonytalanná vált." - számolt be a blikk.hu.

A zenekar augusztus végén jelentette be Facebook-oldalán, hogy: "el kell halasztanunk a somorjai 25 éves jubileumi koncertünket, mivel az nem járja, hogy a magyarországi rajongóinkat kizárnánk eme nagyszerű ünneplésből, valamint a zenekar stábjának a fele, a koncert technikai háttere is Magyarországról érkezett volna, így nem volt más lehetőségünk, mint ezt a döntést meghozni. (...) Jelenleg azon dolgozunk ezerrel, hogy az őszi turné magyarországi állomásain ott tudjunk veletek lenni."

A Blikknek a Kovács Koppány, a zenekar frontembere úgy nyilatkozott: "Kétségbe vagyunk esve! A reklámköltségekkel együtt legalább 20 millió forintot buktunk, ha beszámítjuk, hogy a 25 éves jubileumi nagykoncertre olyan technikát akartunk hozni, amilyen még nem volt nálunk"

Itthon is sok zenekar került nehéz helyzetbe, miután hónapokra szinte teljesen megszűnt az élőzene a járványhelyzetben. A kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a zeneiparnak a raktárkoncerteken keresztül, amin a sok művész a háttérstábnak ajánlotta fel a pénzt. 

Több zenekar is a háttérstábnak ajánlja fel a raktárkoncertre kapoot pénzt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink