Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-05 19:42:00

Az osztrákok szerint most érdemes Magyarországra utazni bevásárolni, mert rég volt ilyen gyenge a magyar valuta

Több határátkelő is kinyitott péntek este, a legtöbb az osztrák magyar határon. Ez hatalmas könnyebbséget nyújt az ingázóknak akik a határ túloldalán dolgoznak. Horvátország felé ugyanakkor most is csak 3 nagy határátkelő használható, így sokaknak napi 120 kilométer többletet jelent átjutni a horvát oldalra.

Kedd óta csak egy határátkelő van nyitva Baranya megyében Udvaron csak itt lehet átjutni Horvátország területére vagy vissza Magyarországra. A Beremendi és a Drávaszabolcsi határ teljesen zárva van, még a kishatárátlépők számára is. Sem gyalog sem kerékpárral nem lehet átjutni a túloldalra. Most aki Drávaszabolcsról a rokonaihoz szeretne elmenni a horvát Alsomiholjácra annak a 3 kilométeres út kerülővel 120 kilométer lett ami csak nem két órás utazást jelent a megszökött 10 perc helyett.

"Lehet hogy nem volt átgondolva ez a dolog, nem tudom hogy mi értelme van" - nyilatkozta Galambos Híradónknak.

Pénteken viszont a kormány bejelentette, hogy több határátkelőt amelyeket kedden bezártak az osztrák magyar határon most újra megnyitnak. Egy Németországban élő férfi azt mondja, a kormány megijedt az Európai Uniós figyelmeztetéstől.

Ma már zavartalan volt a forgalom Bozsokon, a kishatárátkelőnél Ausztria felé. A rendörök mindenkit átengedtek, aki azt mondta ingázó vagy dolgozik.

Az osztrákok szerint egyébként most érdemes Magyarországra utazni, főleg bevásárolni mivel ilyen gyenge régóta nem volt a magyar valuta, így a határ mentén élőknek most olcsóbb bevásárolnak nálunk mint Ausztriában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink