Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-04 06:46:00

Rudolf Péter kezében van Eszenyi Enikő sorsa: lehet, hogy semmilyen büntetést nem kap?

A volt igazgató ellen a Főpolgármesteri Hivatal indított vizsgálatot, miután ez lezárult, a további intézkedés jogát az intézmény új direktora, Rudolf Péter kezébe adták.

A városháza közleményéből kiderült, hogy a felügyelőbizottság az ügy mind a 71 panaszosát meghallgatta, így alakította ki a megállapításait és a színházvezetés ezzel kapcsolatos feladatait. A bizottság lényegében Rudolf Péter döntésére bízta – aki a szakmai irányítás mellett a színház ügyvezető igazgatója is –, hogy a továbbiakban milyen módon foglalkoztatja Eszenyi Enikőt, a színház korábbi igazgatóját – értesült a Blikk a főváros kulturális vezetéséhez közelálló forrásból.

A július 1-jével kinevezett Rudolf Péter úgy döntött, a munkahelyi visszaélésekkel, verbális abúzussal vádolt, a szerepeit korábban leadó igazgatónő színészként nem tér vissza a teátrumba, ám az újra műsorra tűzött darabjainak felújítópróbáin – nagyjából féltucatnyi ilyen lesz a következő évadban – rendezőként dolgozhat.

A Blikk most úgy tudj, hogy az Eszenyi Enikővel – mint vezetővel és rendezővel - szemben elhangzott dolgozói kifogásoknak nem lesznek büntetőjogi következményei, esetleges zaklatás miatt senki nem tett végül feljelentést, a kedélyek ezzel kapcsolatban lecsillapodtak, talán megnyugvást okozott a társulatban, hogy Eszenyi távozott a színházból. Ám a lap szerint a teátrum átvilágítása nem zárult le, a felügyelőbizottsági meghallgatások során elhangzott információk alapján a Főpolgármesteri Hivatal további vizsgálatot tart szükségesnek, amely az következő napokban el is kezdődik.

Elindult a felügyelőbizottsági vizsgálat Eszenyi Enikővel kapcsolatban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink