Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-02 12:37:00

Mucsi Zoltán az SZFE-ről: példátlan, hogy nincs semmilyen egyeztetés

A színész egy interjúban mondta el, mit gondol a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult helyzetről, ahol a hallgatók elbarikádozták magukat keddre virradó éjjel.

Mucsi Zoltánt annak idején nem vették fel a Színműre, és bár úgy látja, lehetne min javítani, de a jelenlegi szituáció tarthatatlan:

"ez a mód viszont, hogy le sem ülnek a Színművészeti vezetésével, hogy semmilyen egyeztetés nincs, az példátlan. Attól meg a víz kiver már a politikában is, amikor karaktergyilkossággal igyekszenek elintézni ügyeket. Amikor ez aztán a kultúrába is átszivárog, akkor azért nagyon vissza kell fognom magam" - nyilatkozta a Válasz Online-nak, és hozzátette, hogy "herótja van a propagandától és a gerjesztett megosztottságtól".

A színész elmondta, hogy mindenki pontosan tisztában van Székely Gábor, Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás munkásságával, de erős a politikai megosztottság. 

„Kétségbeejtő, hogy a szakmaiságuk helyett ma többnyire ideológiai alapon pozícionálnak embereket. 1990-ben azt reméltem, ennek a rendszernek örökre vége. Azt hittem például, az már nem fordulhat elő, hogy véleménynyilvánításuk miatt jelentős színházi emberek nem tehetik be a lábukat az MTV-be. Hogy veszélyben a szólásszabadság. És mégis. Ha nem megfelelően szólsz bizonyos emberekről, akkor annak ellehetetlenítés lesz a következménye.”

Elbarikádozták az egyetemet a Színművészeti hallgatói

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink