Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-02 05:49:00

Lakhatatlanná égett egy ház Ásotthalmon, miután belecsapott egy villám

11 villamosban keletkezett kár Miskolcon, mert villám csapott a remízbe, így több vonalon is leállt a közlekedés. Ugyancsak villámcsapás miatt égett le egy ásotthalmi ház is.

A villámhárító mögött a fal fém burkolata is megégett az MVK villamosjavító csarnokában azt követően, hogy villám csapott az épületbe. Emiatt több jármű is megbénult.

Juhász János, villamos közlekedési igazgató híradónknak elmondta a villámcsapás következtében a a 600 voltos feszültségellátás teljesen megszűnt járműjavító csarnokban, és az ott tartózkodó 11 villamosuk jeladója is tönkrement. Ez pedig meggátolta a villamosokat abban, hogy a telephelyről el tudjanak indulni a menetrendi forgalomba – magyarázta Juhász.

Így a villámcsapás miatt a reggeli forgalomból több vonalon is kimaradtak a villamosok. Az épen maradt járművek folyamatosan üzemeltek, de így sem tudták elérni a minimális járatszámot.

Ásotthalomban egy lakóház kapott lángra miután belecsapott a villám. Török Ferenc, a ház lakója éppen munkába készülődött, mikor egy nagy durranást hallott. A ház sarka ezt követően kapott lángra – idézte fel híradónknak. A ház teteje a tűz következtében teljesen leégett, lakhatatlanná vált. A tulajdonos azt mondta, még nem tudja, megmenthető-e bármi is a házban.

Országszerte károkat okoztak a villámok

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink