Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-31 13:07:00

Kunhalmi vállalja a felelősséget, amiért maszk nélkül vett részt a Vasas-Debrecen meccsen

Az MSZP képviselője szerint, ha a fotó nem egy meccsen, hanem egy tömött strandon vagy egy étterem teraszán készül, akkor senki nem kritizálta volna érte.

Kunhalmi Ágnes is részt vett az NB II 7. fordulójának szombati játéknapján, ahol a Vasas és a Debrecen csapott össze. Az MSZP politikusán azonban nem volt maszk, emiatt kapott hideget-meleget a kommentelőktől.

„Nem VIP-páholyból néztem a meccset, hanem szabadtéren” – reagált az ATV Start című műsorában a fotóra Kunhalmi.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint, ha a fotót egy héttel ezelőtt tölti fel vagy esetleg nem egy mérkőzésen készül, akkor nincs belőle ekkora „balhé”. Arra kérte a bírálóit, hogy legyenek figyelemmel arra, hogy mindig felveszi zárt térben a maszkot, ahol kötelező annak viselése. Azt is hozzátette, hogy nyitott helyeken viszont nem kötelező a maszkhordás, de a növekvő számok miatt azt javasolná, hogy ne csak zárt térben legyen kötelező a maszkviselés.


Az ottlévő 3500 szurkoló, a Vasas és Debrecen szurkolói helyett is vállalja a felelősséget – jelentette ki.

Hibrid oktatás és fertőtlenítőszerek

A szocialista párt választmányi elnöke szerint az oktatási kormányzat nagyobb bizonytalanságot okoz az idei tanévkezdésnél, mint maga a koronavírus. Arról mesélt Kunhalmi a műsorban, hogy egy szülő arról érdeklődött nála, miért van az, hogy az iskolákban azt kérték a szülőktől, hogy a gyerekek vigyenek fertőtlenítőszereket az iskolába. Kunhalmi szerint ez azért lehet, mert augusztus 30. és szeptember 4. között szállítják ki az intézmények számára a fertőtlenítőszereket.

MSZP: A kormány okozza a fő bizonytalanságot a tanévkezdésnél

 

A politikus nem tartja jónak, hogy a kormány erőlteti a Nemzeti Alaptanterve bevezetését. Hozzátette azt is, hogy az intézményeket magukra hagyták az olyan kérdésekben, hogy mi az eljárás akkor, ha egy pedagógus megfertőződik.

Szerinte a hibrid oktatást többféleképpen is lehetne értelmezni: szóba jöhetne az is, hogy csak az alsó tagozatosokat engedik be az iskolákba, akik viszont már képesek az önálló, otthoni tanulásra, azoknál a digitális oktatás egy részét kellene megpróbálni.

Mesterházy indulása

Kunhalmi Ágnes Tóth Bertalannal közösen indul a társelnöki pozícióért az MSZP tisztújításán. A női társelnöki posztért egyelőre csak Kunhalmi indul, míg a férfiaknál hárman csapnak össze: Tóth Bertalan, Mesterházy Attila és Óbuda önkormányzati képviselője, Őri László.

Kunhalmi szerint Mesterházy későn jelentkezett a posztra. Úgy véli, a küldöttek értik, mi az a stratégia, amivel az MSZP a 2022-es választáson indulni szeretne. Hozzátette: a 106 egyéni jelölt felkészítése technikailag, anyagilag és pszichésen is elkezdődött. A tárgyalásokon pedig Tóth Bertalan, a hivatalos elnök vesz részt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink