Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-30 09:41:00

A virológus szerint itthon is egyre több a járványtagadó, ami "veszélyes és elkeserítő"

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának vezetője a Növekedés.hu-nak azt mondta, Magyarországon is felerősödtek a vírus- és járványtagadó, valamint az oltásellenes hangok.

A virológus szerint egyre többen vannak akik azt gondolják, feleslegesek az óvintézkedések és azt, hogy eddig kevés volt a beteg, nem a felelős magatartással magyarázzák, hanem az „egyre erősödő hangoknak hisznek, amelyek szerint csak pánikkeltés van, nincs is igazi járvány” - írja a cikk, amelyet a 444 szemlézett.

„A járványtagadók tábora nő, ami egy ilyen légúton terjedő fertőzésnél komoly következményekkel járhat. Elég, ha egyetlen ilyen, magát a szakembereknél tájékozottabbnak tartó fertőzött maszk nélkül felszáll a buszra, és eltüsszenti magát” - fogalmaz Jakab, aki szerint az oltásellenesség erősödése egyértelműen akadályozza a járvány megfékezését, tette hozzá.

„Ahogyan világszerte, úgy hazánkban is érződik ennek a negatív hatása, ami szintén rettenetesen nagy baj. A laikust, aki kevésbé ismeri a mikrobiológia történetét, meg lehet győzni az oltások veszélyeiről, mert nem is gondolkodik el azon, milyen sok végzetes betegség leküzdését köszönhetjük kizárólag a védőoltásoknak”

- mondta Jakab.

Az általa vezetett koronavírus elleni gyógyszer kutatásáról is beszámolt: eddig 450 hatóanyagot teszteltek a pécsi víruslaborban, amiből ötöt találtak ígéretesnek, egyikük klinikai vizsgálata hamarosan megkezdődik. Jakab úgy látja, hogy csak a jövő év elején kezdődhet meg a koronavírus elleni vakcinák tömeggyártása a világban.

Sokan nem hisznek a szakembereknek, kamunak gondolják a koronavírusról szóló híreket

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink