Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-28 15:29:00

Kötcse is “elesett”

Kötcse is “elesett”, a szokásos szeptember eleji időpontban nem rendezik meg a zárt polgári-konzervatív pikniket, pedig Orbán Viktor szezonnyitó beszédet mondott volna a Dobozy kúrián - mondták el az atv.hu-nak a kormányoldalon.

Tegnap még “tartotta magát“ a szeptemberi szezonnyitó kötcsei polgári piknik megrendezése, a Dobozy kúrián a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök mondta volna a politikai szezonnyitó beszédet.

Most ugyanakkor a kormányoldalról úgy tájékoztatták az atv.hu-t, hogy Kötcse is “elesett” - a koronavírus járvány miatt. A piknik zárt, de általában több százan szoktak részt venni a szabad téri rendezvényen, melynek fő szervezője és házigazdája Balog Zoltán volt EMMI-miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke. A tavalyi Kötcséről kiszivárgott beszédről itt írtunk.

Arról szerdán számoltunk be, hogy elhalasztják a tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitó rendezvényt - melynek a Békés Márton nevével fémjelzett Kommentár Alapítvány a fő szervezője - , és amelyen Orbán Viktor miniszterelnök éppen ma délelőtt beszélt volna, és a kormány több minisztere - Varga Judit, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Semjén Zsolt -, valamint Novák Katalin, Orbán Balázs, Dömötör Csaba államtitkárok vitáztak volna ellenzéki politikusokkal, tartottak volna előadásokat.

Az eseményt azért halasztották el, mert a szervezők között egy személy koronavírusos lett. Azóta kiderült, hogy Hollik István tesztje lett pozitív. A Fidesz kommunikációs igazgatója egy szombati magán eseményen, az Alapjogokért Központ rendezvényén volt ott.

Ezért tegnap az is kérdésessé vált, hogy ma a szokásoknak megfelelően Gulyás Gergely kancelláriaminiszter tartja-e a kormányinfót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel.
Tegnap reggel ugyanis a Miniszterelnökség azt tudatta, hogy egy múlt hét szombati szabadtéri magánrendezvény egy résztvevőjének koronavírus-tesztje pozitív lett. Időközben kiderült, hogy ez Hollik István volt. Mivel a rendezvényen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is jelen volt, ezért szerdától mindketten hatósági karanténban tartózkodnak - mindkettejük első tesztje negatív lett. 

Gulyás Gergely második koronavírus tesztje is minden bizonnyal negatív lett, hiszen már kiküldték a meghívót: ő tájékoztatja a nyilvánosságot délután a kormány mai döntéseiről.

Tegnap az is kiderült: Varga Judit igazságügyminiszter is karaténba vonult, valamint Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs is találkozott a hétvégi kertipartin a Fidesz kommunikációs igazgatójával. Az pedig mai hír, hogy Hende Csaba és Nacsa Lőrinc is házi karanténba vonult, mert a hétvégén ők is találkoztak Hollik Istvánnal.

Ajánlom

További belföldi híreink