Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-27 20:01:00

Karácsony Gergely: az ellenzéknek nem egy “Messiás” kell

A főpolgármester szerint a járványügyi adatok miatt óvatosnak kell lenni, és elsősorban az intézményeket kell védeni. Elárulta, hogy milyen korlátozásokat tervez a főváros, hogy mi lesz a kerékpárutak sorsa, valamint a kormányváltással kapcsolatos személyi ambícióról is beszélt.

Karácsony Gergely az Egyenes beszédben elmondta, hogy a főváros a saját intézményei kapcsán tud csak dönteni korlátozásokról, korábban a maszkviselőről döntöttek, amit a kormány is követett. 

Nagyon kell védeni az intézményeket szerinte, erre igyekeznek forrást biztosítani, miközben pénzben nem állnak annyira jól.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy nem tartunk ott, hogy újabb korlátozási intézkedések legyenek. De elkezdődik az iskola, ami nagyon nagy kihívást jelent- erről jó lenne racionális párbeszédet folytatni.

Megjegyezte, hogy tettek erre egy javaslatot, hogy a gimnáziumi korosztályban csúsztassák el az iskolakezdést. Erre nem kapott sem pozitív, sem negatív választ. Ezt viszont csak a fenntartó rendelheti el.

Lesznek szigorítások a fővárosban? Lesz-e miniszterelnök-jelölt? Karácsony Gergely válaszol

 

Az adásban arról is beszélt, hogy a fővárosi közgyűlés is maszkban ülésezett- eleinte kellemetlen volt, de szerinte “egy fokkal jobb, mintha mindenkit be kellene karanténba zárni, mint ahogy lassan a fél kormányt.”

A halálesetek nagy többsége az intézményekben történt, nem akarja a kormánnyal való vitát megnyitni, de az biztos, hogy a járvány intézményi terjedését meg kell előzni.

Mindenki elmondta, hogy jön a második hullám, nagyon bízik a budapestiek fegyelmezettségében.
Elmondta, hogy a szociális intézményekben 30 éve mondja mindenki, hogy baj van- ők most a létszám problémát szinte minden intézményben megoldották állandó alkalmazottakkal, és egy keretszerződést is kötöttek, ha munkaerőhiány lépne fel, akkor onnan tudnak szerezni megfelelő ellátást.

A kerékpársávok ügye kapcsán hangsúlyozta, hogy ezek ideiglenesek, de ennek hatására egyre többen elkezdtek kerékpározni. A nagykörúti, Üllői úti kerékpársávot nem fogják tudni megőrizni ebben a formájában.

A körutat vissza akarják adni Pest főutcájaként, ez egy olyan jövőkép, amiben érdemes gondolkozni Karácsony szerint.

Annak kapcsán, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lenne-e, elmondta, hogy nem vágyik vissza ebbe a pozícióba- Arra kéri őket, hogy gondolkodjanak másban, ő a főpolgármesterként szeretne dolgozni.

Az előválasztást tartja a megfelelő eszköznek, mert be lehet vele vonni a választókat. Karácsony szerint nem emberekben kell gondolkozni, mivel az ellenzék nem lehet vezérközpontú, nem egy “Messiás” fogja az ellenzéket megváltani.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink