Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-26 15:24:00

Karácsony egyelőre nem látja indokoltnak, hogy szigorítsanak a járványügyi intézkedéseken

A főpolgármester az ATV Híradójának azt is hozzátette, hogy elképzelhető, hogy szükség lesz szigorításra néhány hét múlva, ha a fertőzöttek száma nagyobb mértékben növekszik.

Karácsony egyelőre nem látja indokoltnak, hogy szigorítsanak a járványügyi intézkedéseken
Karácsony Gergely főpolgármester, fotó: MTI

Szerda reggelre 73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Május elején kétezer főnél is több aktív fertőzött volt hazánkban, július közepére viszont 500 fő alá csökkent a számuk, azóta fokozatosan emelkedik, és elérte a 940 főt. A koronavirus.gov.hu adatai szerint legutóbb június vége felé volt hasonlóan magas az aktív fertőzöttek száma.

„Nagyon fontosnak gondolom, hogy a budapestiekkel őszinte kommunikációt folytassunk arról, hogy valóban úgy tűnik, hogy a járvány második hullámában vagy az első második felében egyre több megbetegedés van” – erről beszélt az ATV Híradójának Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a ma megjelent adatok is azt mutatják, hogy bizony van egy nagyon szignifikáns növekedés. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a meglévő jogszabályokat mindenki betartsa. Karácsony arról is szólt, hogy érthető módon elfáradtak az emberek a maszkviselésben, viszont arra kért minden budapestit, hogy a zárt térben, közösségi közlekedésben és az üzletekben továbbra is viseljék a maszkot.

„Egyelőre nem látom azt indokoltnak, hogy akár budapesti helyi jogalkotással vagy akár központi jogalkotással szigorítsuk ezeket az intézkedéseket, elképzelhető, hogy ez is el fog jönni néhány hét múlva, ha a számok nagyobb mértékben növekednek”

 – jelentette ki a főpolgármester.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink