Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-25 18:59:00

Cserhalmi György keményen beleszállt Vidnyánszky Attilába

A színész beszélt a Színművészetin zajló átalakítási terv miatt kitört botrányról, és elmondta a véleményét Vidnyánszky Attiláról, akit a kuratórium elnökének tettek meg.

"Csináltak itt két kicsi szakmát egy nagy helyett, és ezek elkezdenek felszívódni egymás utálatában, ami rettenetes nagy bűn. Egy nagy szakma lehetne erős, és lehet, hogy valakiknek ez szúrt szemet. Megpróbálják ezt a két pici szakmát teljesen leépíteni, de ebben a Vidnyánszky épp úgy le fog épülni, mint mindenki más, akit épp most készül leépíteni” - nyilatkozta Cserhalmi a Klubrádió adásában a színházi élet jelen állapotáról az alapítványi kézbe szánt SZFE kapcsán és a Nemzeti Színházat nyolc éve vezető Vidnyánszkyról. 

Ezen felül kritizálta a Pesti srácok Székely Gábor Kossuth-díjas rendezőről szóló cikkét, akit a MSZMP 1975-ös kongresszusán mondott beszédével támadtak meg. Bár Cserhalmi György konkrétumokat nem mondott, arra utalt, hogyha olyan alaposan utámennének Vidnyánszky múltjának, mint ahogy azt Székelynél tették, meglepő tényekre bukkannának. 

Gulyás Gergely szerint az SZFE kuratóriuma nem vádolható pártatlansággal

 

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink