Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-24 15:39:00

Folyamatban van a fertőtlenítőszerek kiszállítása az iskolákba, nem indokolt a lázmérés, a maszk használata esetleges

A maszk nem kötelező, a lázmérés nem indokolt, a tanévkezdéséhez szükséges fertőtlenítőszerek kiszállítása pedig folyamatban van – ezt írta az ATV Híradó megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Folyamatban van a fertőtlenítőszerek kiszállítása az iskolákba, nem indokolt a lázmérés, a maszk használata esetleges

A WHO eddig csak felnőtteknek javasolta a maszkviselést. A vasárnap – az UNICEF-el közösen - kiadott ajánlás szerint a 12 évnél idősebbeknek is maszkot kellene viselniük, a 6 és 11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően hordják. 

A szaktárca viszont azt írta: a maszk viselése az osztálytermekben nem kötelező, de nem is tiltott. A lázmérés pedig Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembereivel is egyeztetett protokoll alapján nem előírás, eltekintve a kollégiumi beköltözéstől.

Tehát sem a lázmérés, sem a maszkviselés nem lesz kötelező az iskolákban.

Viszont az Operatív Törzs döntése alapján az intézmények a tanévkezdéshez szükséges mennyiségben megkapják a fertőtlenítőszereket. A kiszállítás előkészítése folyamatban van, a héten megkapják azokat az intézmények.

Közben a Köznevelés Stratégia Kerekasztal ülésén értékelték a digitális oktatást, beszéltek a hagyományos iskola kezdésről, és arról, hogy egy esetleges későbbi járványidőszakban, hogyan működnek majd az iskolák.

Szó volt arról is, hogy az oktatási intézményeknek saját járványügyi protokollt kell majd kidolgozniuk.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, javaslataikból (pedagógusok tesztelése, tanárok egyszeri, 100 000 Ft-os kompenzálása a tavaszi digitális oktatáshoz vásárolt eszközök miatt) nem sok mindent fogadtak el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink