Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-18 17:54:00

Reagált a minisztérium az SZFE körüli botrányra: elengedhetetlennek tartják a párbeszédre való nyitottságot

Az ATV Híradó megkeresésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt mondta, az egyetem eredményes átalakítása érdekében elengedhetetlennek tartják a nyitottságot az érdemi párbeszédre az alapítványi kuratóriumok képviselői és az intézmények szakmai vezetői, oktatói és hallgatói között.

Az ATV Híradó rákérdezett az ITM-nél, hogy jó döntésnek látják-e Vidnyánszky Attila kinevezését, illetve mit szólnak a sorozatos felmondásokhoz a Színház- és Filmművészeti Egyetemnél. MIre a következő válasz érkezett: 

"A Színház-és Filmművészeti Egyetem modellváltásának célja, hogy az SZFE működési kereteinek megújításával új fejlődési pályára álljon, és olyan világszínvonalú intézménnyé váljon, amely folyamatosan képes biztosítani  a magasan képzett utánpótlást. A minisztérium az eredményes átalakítás érdekében elengedhetetlennek tartja a nyitottságot az érdemi párbeszédre az alapítványi kuratóriumok képviselői és az intézmények szakmai vezetői, oktatói és hallgatói között. A nemzeti felsőoktatási törvény kimondja, hogy a fenntartói irányítás nem sértheti az egyetemek önállóságát a képzés tárgyával és tartalmával kapcsolatos kérdésekben."

Fellázadt az új kuratórium ellen az SZFE HÖK

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink