Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-18 12:02:00

A Magyar Munkáspárt szolidaritásáról és támogatásáról biztosította Lukasenko belarusz elnököt

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke hétfőn levélben biztosította a Magyar Munkáspárt szolidaritásáról és támogatásáról Lukasenko belarusz elnököt, Belarusz kormányát, a belarusz népet. - olvasható a Munkáspárt közleményében.

A Magyar Munkáspárt szolidaritásáról és támogatásáról biztosította Lukasenko belarusz elnököt

Mint írják: "A Magyar Munkáspárt támogatja Belarusz azon politikáját, amely az elmúlt 26 évben Belarusz függetlenségének megőrzését szolgálta. E politikára támaszkodva Belarusz munkát, tisztességes megélhetést, magas szintű és mindenki számára hozzáférhető egészségügyi ellátást biztosit. Belaruszban mindenki tanulhat, sportolhat. Mindenki biztonságban élhet, irigylésre méltó a közbiztonság. Soha nem látott fejlődésen megy keresztül a belarusz nyelv és kultúra.

A Magyar Munkáspárt határozottan elutasít minden külföldi beavatkozást Belarusz belügyeibe. A külföld által támogatott ellenzéki akciók arra irányulnak, hogy Belaruszt rabszolgasorsba taszítsák, külföldi kézre juttassák a belarusz üzemeket és a gazdag belarusz földeket. A magyar nép és más kelet-európai népek keserű tapasztalatai alapján bizton állíthatjuk, hogy a belarusz nép, a belarusz dolgozó emberek ilyen változásoknak csak vesztesei lehetnek.

A Magyar Munkáspárt mindig síkra szállt a magyar-belarusz kapcsolatok fejlesztéséért. Örömünkre szolgál, hogy az idén sor került Lukasenko elnök találkozójára Magyarország miniszterelnökével. Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország ne váljék a belarusz nép függetlenségére törő támadások részesévé és ne szenvedjenek súlyos károsodást a magyar-belarusz kapcsolatok, ne kerüljünk háborúba."

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink