Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-17 18:47:00

Gyurcsány Ferenc kormányzati szerepet nem, de közjogi tisztséget vállalna 2022 után

Kormányzati szerepet nem, közjogi tisztséget azonban 2022 után is betöltene Gyurcsány Ferenc. Ezt mondta a párt szóvivője az ATV Híradónak. Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter is üdvözölte, hogy a volt kormányfőnek nincsenek miniszterelnöki ambíciói.

"Az egyik legalázatosabb és legbátrabb támogatója leszek a következő kormánynak, amelynek nem leszek tagja minden bizonnyal" –  februárban így reagált Gyurcsány Ferenc arra, hogy az első sorban akar-e állni akkor, ha kormányváltás lesz 2022-ben. 

A Momentum elnöke azt mondta: a volt kormányfő ugyanezt megígérte az ellenzéki pártelnökök közötti egyeztetésen is. A DK alelnöke azonban egy Facebook-posztban azt írta: „Megnyugtatok mindenkit: Gyurcsány marad. És vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében.” 

 Vadai Ágnes az ATV Start című műsorában azt is megjegyezte, hogy nem sokáig húzták azok, akik eddig a DK-val szemben léptek fel. "Aki eddig Gyurcsány Ferenccel szembe és a DK-val szembe határozta meg saját magát, azok ma már nincsenek. Nem ez az út. Az az út, amit abban a közös nyilatkozatban csütörtökön kiadtak az ellenzéki pártok."

Fekete-Győr András a Híradóban telefonon hozzátette, hogy tiszteli Gyurcsány Ferenc pártelnöki munkásságát, de most bölcs döntést hozott a volt kormányfő.

"Hogyha a Gyurcsány Ferenc politikai múltjától ódzkodó és távolságot tartó választók sokaságát nézem, akkor nyilvánvalóan ennek a Gyurcsány nyilatkozatnak februárban volt alapja. Ezt Gyurcsány Ferenc nagyon jól érzi, és szerintem ennyiben szeretne a közös kormányváltás ügyének kedvezni."Márki-Zay Péter pedig megerősítette, hogy részt vesz a 2021-es miniszterelnök-jelölti előválasztáson, amennyiben megrendezik. 


 

 

"
Egy óriási áldozat az a DK vezetője részéről, hogyha ő kijelenti azt, hogy nem kíván az ország vezetője lenni, hiszen a szavazók legalább 20-25 százaléka azért nem támogatta eddig az ellenzéki összefogást, mert Gyurcsány Ferenc neve elriasztotta. 
A DK szóvivője szerint kormányzati szerepet nem, de közjogi szerepet vállalni fog Gyurcsány Ferenc. "
A 2022-ben felálló új, demokratikus és köztársasápárti kormányban sem mint kormányfő, sem mint akormányzat tagja nem akart szerepet vállalni, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne vállalhatna közjogi pozíciót 2022 után. 

A közjogi pozició jelentheti a parlamenti képviselőséget vagy akár az országgyűlés elnöki tisztségét is

– mondta Barkóczi Balázs. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink