Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-15 16:10:00

Tasnádi Péter most először mondta el, mi volt a szerepe a Fenyő-ügyben

A gengsztervilág titkai címmel önéletrajzi könyvet jelentet meg Tasnádi Péter, a magyar Keresztapa néven hírhedtté vált őrzés-védelemmel foglalkozó vállalkozó.

A könyvben Tasnádi a rendszerváltás idején tapasztalt hirtelen meggazdagodásáról, a luxusélethez és a börtönzárkába vezető útjáról is mesél, valamint számos más legendás maffia-ügy sosem hallott részletei mellett a Fenyő-ügy is szerepel könyvében.

Részletek a könyvből:

1998. február 11.-én Fenyő János médiamogult, a Margit utca és a Mártírok utca sarkán drasztikus kegyetlenséggel, szó szerint brutálisan kivégezték. Ahogy megállt az 500-as Mercedesével a piros lámpánál, gépfegyverrel beleeresztettek egy sorozatot. Hosszú éveken át emiatt a bűncselekmény miatt, a rendőrség azt feltételezte rólam, hogy főszerepet játszottam a likvidálásban. Fenyő Jánossal korábban üzleti kapcsolatban álltam. (...) Amikor megkaparintotta a Nap Tv tulajdonjogát, azonnal magára haragította többek között Gyárfás Tamást is. A háború kettejük között eldurvult.

Annyit tudni kell, hogy én 1997-ben találkoztam Gyárfással, aki még számomra is meglepő megbízással állt elő. Megkérdezte tőlem, hogy meg tudnám-e oldani Fenyő kiiktatását, s ha igen, ez mennyibe kerülne. Gyorsan osztottam, szoroztam – mint, aki nem először oldott meg ehhez hasonló „felkérést”.

Tamás szentül meg volt győződve arról, hogy én egy mindenható keresztapa vagyok, aki játszva, rutinból elintéz ilyeneket – majd közöltem, hogy minden csak pénz kérdése. Nem akartam azonnal rávágni a számot, amire gondoltam.

Méla egyszerűséggel odavetette, hogy: „Mennyi?!” Egyetlen percig sem gondoltam komolyan, hogy én ebben egyáltalán szerepet szeretnék vállalni, így mondtam egy általam korrekt árnak vélt összeget. Másnap, meg is kaptam a kért összeg felét készpénzben.

Na, ez meg főleg meglepett, így el is újságoltam az akkori jó barátomnak, S. Lászlónak, hogy mi történt velem, s közösen derültünk a balekságán. Néhány nap múlva elutaztam Kaliforniába, és az egészet a hátam mögött hagytam, totál megfeledkezve róla. Békésen teltek a hónapok odakint, amikor február 11-én a következő hírt olvastam a neten: “Fenyőt kivégezték!” Na, akkor már eszembe jutott a megbízás.

Mivel jó üzleti érzékkel rendelkezem, azonnal telefont ragadtam, hogy jelezzem Tamásnak, a munka el lett végezve. Ideje „tejelni” a második részletet.

Még mielőtt felgöngyölítik nekem idehaza az ügyet, s miután kiderül, hogy semmi közöm a dologhoz, elesek a könnyen jött pénztől. Ő azt válaszolta, hogy mikor hazajövök, személyesen adja át nekem a fennmaradó részt. Ebbe azért mégsem nyugodhattam bele, az imént említett okból kifolyólag. Mondtam neki, hogy akkor ballagjon be mihamarabb a Rákóczi úti irodámba, és ott Láposi Lőrincnek adja át. Hogy a hatást kellőképpen fokozzam, hozzátettem, hogy én az ő helyében igencsak szedném a lábaimat, mondjuk 24 órán belül, nehogy meglátogassa, immáron kedvtelésből, az a bizonyos végrehajtó kolléga. Másnap ott is volt a pénz az irodámban” – állítja könyvében Tasnádi.

atv.hu/blikk.hu

Ajánlom

További belföldi híreink