Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-15 07:55:00

Szijjártó Péter szerint gyilkos volt a tegnapi Barcelona-Bayern meccs

Tizenhárom év után nincs spanyol csapat a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az eddig a BL-ben veretlen Barcelona ritka megalázó vereséget szenvedett, 8-2-re kapott ki a Bayern Münchentől. Ennek kapcsán Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter is megszólalt.

"A tegnapi gyilkos 8-2 után négy meccs még hátra van a jól elnyúlt Bajnokok Ligája-szezonból, ugyanakkor a magyar csapatok számára jövő héten a selejtezőkkel már megkezdődik az új nemzetközi kupaszezon. 

Az ellenfelek mellett idén a koronavírus jelentette utazási kihívásokkal, vagyis korlátozásokkal is meg kell küzdeni, ezért a jövő héttől egy világos protokollt léptetünk életbe a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a hazánkba látogató külföldi csapatok számára. 

1. Zöld országok esetében nincsen kérdés.

2. Ha viszont egy magyar csapat sárga vagy piros országból tér haza, akkor hazaérkezés után valamennyi játékosának, edzőjének és stábtagjának két teszten kell átesnie 24 óra különbséggel. A tesztek eredményéig a játékosok, edzők és stábtagok csak az otthonuk és edzéseik helyszínei között közlekedhetnek. Csütörtöki idegenbeli kupameccsel számolva tehát pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, az eredmény a vasárnapi hazai bajnoki előtt megvan és addig edzést sem kell kihagyni. 

3. Ha pedig sárga vagy piros országból jön csapat Magyarországra játszani, akkor azt írjuk elő, hogy minden hozzánk érkező játékosnak, edzőnek és stábtagnak rendelkeznie kell két, az elmúlt öt napból származó negatív teszttel, melyek között legalább 48 órának el kell telnie. 

Ezzel a szabályozással mindent megteszünk a fertőzés behurcolása ellen, ugyanakkor biztosítjuk a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra, amely reméljük, idén (és jövőre) hosszan fog tartani"- írja Facebook posztjában Szijjártó.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink