Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-15 11:24:00

Sneider Tamás: Kormányváltás helyett marad a pitiánerkedés?

„Nem szeretek ellenzéki politikusok megnyilvánulásaira reagálni, azt pedig főleg nem szeretem, amikor az engem kizárató Jobbik elnök újabb, ellenzéket gyengítő tevékenysége miatt vagyok kénytelen klaviatúrát ragadni” – kezdi közleményét az egykor jobbikos, most független országgyűlési képviselő.

Emlékeztetett arra, hogy minden ellenzéki örömmel fogadta a hírt, mely szerint a kormányváltás szándékával megegyeztek a pártok a választókerületenkénti egy jelölt indításában. Aztán jött az apró betűs rész - írja. Egyedül a Jobbik elnöke mondta azt, hogy ők mégis indítanak másik ellenzéki jelöltet abban a körzetben, ahol volt Jobbikos indul. Sem a DK, sem az LMP sem az MSZP nem mondta, hogy tőlük kilépett, vagy éppen más pártba belépett volt tagtársuk indulása esetén saját jelöltet is indítanak. Valószínűleg eszükbe sem jutott, hiszen úgy tűnik, nekik tényleg a kormányváltás lenne a céljuk – olvasható a közleményben.

Sneider szerint ha valaki tényleg kormányváltást akar, annak nem elűznie kellene azokat az embereket, akik kimagasló eredményeket értek el egyéni jelöltként a körzetükben, hanem épp fordítva. Mindent meg kellene tenni, hogy újra induljanak, és megnyerjék körzetüket.

Felhívta a figyelmet, hogy Farkas Gergely független képviselőtársa Bács-Kiskun megye legjobb ellenzéki eredményét hozta, 33%-os eredményt mutatott fel, miközben az utána következő ellenzéki jelölt csak 5%-ot tudott elérni. Azzal a folytatta a példákat, hogy Bana Tibor független képviselőtársa is 27%-os eredménye mögött 4%-ot tudott elérni az őt követő ellenzéki jelölt. Arról is ír, hogy ő maga 35%-os eredményt ért el a körzetében, míg az utána következő - egyébként szimpatikus - ellenzéki jelölt 8%-ot tudott elérni. Vajon ki az esélyes a legtöbb szavazatra ebben a választókerületben?!

A parlament egyik legaktívabb képviselőjét, Varga-Damm Andreát az ország több pontjáról keresték meg kizárt és kilépett jobbikosok, hogy induljon az adott körzetben, mert nincs más esélyes ellenzéki személy a körzetükben. Minden egyes példával arra a kérdésre keresi Sneider a választ, hogy akkor vajon ezekben a választókerületekben ki az esélyes a legtöbb szavazatra?!

A közleményben ezt követően felteszi a kérdéseket: Vajon miért ne indulhatna Rigán István a hajdúszoboszlói körzetben, mikor 30%-os eredményével háromszor több szavazatot kapott, mint az őt követő ellenzéki jelölt? Miért ne indulhatna Demeter Pál alpolgármester, aki 27%-os eredménnyel szintén kimagaslóan teljesített, és azóta már alpolgármester is? Vajon miért ne indulhatna Fenyvesi Csaba, aki 25%-os eredménnyel több, mint háromszor annyi szavazatot kapott a dombóvári körzetben, mint az utána következő ellenzéki jelölt? Vajon miért ne indulhatna Rába Kálmán a sárvári körzetben, mikor a legjobb eredményt érte el, és ő a legesélyesebb? Vajon miért ne indulhatna Kőszeghy Ábel, aki Debrecenben több, mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint az utána következő ellenzéki jelölt?

Azt írja, folytathatná a sort, de talán fölösleges, hiszen aki változtatni akar a jelenlegi korrupt rendszeren, annak nem kicsinyesen a saját hatalmába kell kapaszkodnia, hanem tettekben is cselekednie kell. „Ha én lennék az ellenzéki pártvezetők helyében, akkor azokat a kilépett, volt Jobbikos polgármestereket is megkeresném, akik lehet, hogy nem indulnának el, de egyértelműen ők a legesélyesebbek a győzelemre” – jelenti ki a közleményben. Példaként említi Mirkóczki Ádámot, volt képviselőtársát, aki 39%-ot ért el, míg az utána következő ellenzéki jelölt mindössze 6%-ot, vagy Kepli Lajos volt képviselőtársam, Balatonalmádi polgármestere, aki 34%-al három és félszer jobb eredményt ért el, mint a következő ellenzéki jelölt.

Tényleg nem sorolom tovább azokat a kiemelkedő eredményt felmutató volt Jobbikosokat, akik indulását azzal gyengítené a Jobbik, hogy ellenjelöltet indít velük szemben. Lassan értelmet nyer a Jobbikból való kizárásunk. Vajon ez kinek az érdeke? – zárja közleményét Sneider.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink