Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-15 10:52:00

Gyurcsány Ferenc ígéretet tett

A jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni – legalábbis ezt mondta a Blikknek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Az elmúlt napokban ismét napirendre került az ellenzéki összefogás. Ennek egyik jele, hogy a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt megállapodott arról, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon mind a 106 egyéni választókerületben közös jelöltet indítanak. Az ellenzék korábbi együttműködésének egyik gátja volt az úgynevezett Gyurcsány-kérdés. Most úgy tűnik pontot tettek ennek az ügynek a végére.

„Gyurcsány Ferenc DK-elnök megígérte, hogy a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni. Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából” – mondta a Blikknek Fekete-Győr András.

A Momentum elnöke hozzátette, „Gyurcsányt a kollégámnak tekintem, aki a nulláról felépített egy sikeres pártot”. Fekete-Győr szavait egy másik párt vezére is megerősítette, aki úgy fogalmazott: egy magánbeszélgetésen hangzott el Gyurcsány Ferenc ígérete.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink