Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-14 10:03:00

Óriási botrány a teniszszövetségben, Lázár János büntetőfeljelentést tesz

Megkezdte a vizsgálódást a NAV a Magyar Tenisz Szövetségnél – tudta meg a 24.hu.

A Magyar Tenisz Szövetség gazdálkodása miatt a Fővárosi Főügyészség már 2018 őszén nyomozást indított, ami után sorra mondtak le az elnökség tagjai, július 27-én Lázár János, fideszes képviselő pedig már 3,8 milliárdos tartozással vette át a szintén fideszes képviselőtől, Szűcs Lajostól a szövetséget – idézi fel a portál. Richter Attila, főtitkár 2020 februárjában mondott le az anyagi problémák felszínre kerülését és azt követően, hogy kiderült, nem rendezik meg a február 17-23. közöttre tervezett WTA-tornát Magyarországon.

A Lázár János megválasztását követő rendkívüli alakuló elnökségi ülésen az a határozat született, hogy az átadás-átvétel mielőbbi lebonyolítása érdekében az új elnökség betekintést kíván nyerni a szövetség korábbi vezetése által megkötött szerződésekbe. Majd augusztus 11-én ismét elnökségi ülést tartottak, amelyen előkerült a korábbi szerződések témája is, majd Lázár bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tesz a korábbi főtitkár, Richter Attila ellen, mert elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötött meg szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére. Valamit felkérte a hatóságot, hogy vizsgálja meg az ugyancsak Richter által megkötött két másik céggel kapcsolatos ügyleteket is.

A portál cikkében rámutat: a szövetség honlapján megjelent tájékoztatás szerint Lázár a feljelentést nem ismeretlen tettes, hanem célzottan Richter ellen teszi, ami a 24.hu szerint azt sejteti, hogy a volt miniszter a párttársának és elődjének, Szűcs Lajosnak a felelősségét nem vizsgálná.

A haladéktalanul megkezdett intézkedések részeként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói augusztus 13-án megszállták a szövetség székházát, és az egész napot ott töltve vizsgálódtak – írja a portál.

Az elnökség továbbá kezdeményezte Richter visszahívását az International Tennis Federation (ITF) és a Tennis Europe nemzetközi szervezetek tisztségviselői és bizottsági posztjairól, valamint - az elnökváltáskor megszokott protokoll szerint – visszahívják Szűcs Lajost és Juhász Gábort is a MOB Olimpiai tagozatának tagsági képviseletéből, a helyükre pedig Lázár Jánost és Schmitt Grétát (a korábbi köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál lányát) jelölik.

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink