Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-14 10:15:00

Kunhalmi Ágnes szerint közös lista is kell ahhoz, hogy Orbán Viktort ellenzékbe lehessen küldeni

A tegnapi nap során a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd elnökei kinyilvánították azon szándékukat, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állítanak a kormánypárt jelöltjével szemben. Többek között erről és a szeptemberi tanévkezdésről kérdeztük Kunhalmi Ágnest.

Tanévkezdés B terv nélkül?

 Az MSZP-s politikus hangsúlyozta, hogy második hullám esetén hibrid oktatásra kell átállni. Eszközökre, pénzre van szükség, hogy a tanároknak ne a zsebükből kelljen kifizetni az internetet- mondta az ATV Start műsorában a szocialista képviselő. Kunhalmi pénzügyi jutalmat is adna a pedagógusoknak, vagy akár plusz pontokat a továbbképzésekhez. A digitális tananyagot nagyon hiányolja, aminek 2018 szeptemberének kész kellett volna lennie, hiszen Deutsch Tamás is megígérte. A szülő és tanár egyaránt belefullad abba, ha nem segít a kormány- véli Kunhalmi.

Annak kapcsán, hogy elégedett-e a 106 egyéni körzetben való közös indulással, azt mondta, hogy ez a 0. pont, addig nem lesz nyugodt, amíg nem lesz közös lista és közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Megjegyezte, hogy “ilyen 10 év után nem tudja elképzelni, miért kérdés még a közös lista”.

Az emberek 52.6 százaléka ellenzéki pártra szavazott- ezzel szerinte kétharmadot lehet szerezni, de csak akkor, ha van még egy közös lista.

Optimistább, mint bármikor korábban, mindent meg fognak tenni ezért.

Közös ügyek kapcsán elmondta, hogy Balaton-ügy mellett is ott van a többi ellenzéki párt.

Kunhalmi hangsúlyozta, hogy ez önkormányzatokat nem megszorítani kell, hiszen ők vannak a legközelebb az emberekhez, támogatni kell őket. Legalább egy szabadstrand legyen a vízparttal rendelkező településeken.

2022-ben ha van közös lista, akkor Orbánnak nem csak kétharmada nem lesz, hanem ellenzékbe lehet küldeni- mondta az MSZP-s politikus.

Szerinte a Fidesz és az ellenzék között van a törésvonal- Orbán-problémája van a fiataloknak, az időseknek is. Úgy véli, hogy a Fidesz mindent meg fog tenni szerinte, hogy éket verjen közéjük Kunhalmi optimista, szerinte időben elkezdték a felkészülést, azt mondta, hogy ahol nem tudnak megállapodni, ott döntsön a nép, legyen előválasztás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink