Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-14 15:11:00

"Kirúgások, fizetéscsökkenés, cégcsődök" - az MSZP közleményben ment neki a kormánynak

A párt közleményében azt írja, a Fidesz által várt gyors visszapattanás helyett zuhanórepülésben van a magyar gazdaság.

Úgy látják, az Orbán-kormány "elszalasztotta a korai beavatkozással járó előnyöket", nem lépett időben a válság gazdasági hatásainak ellensúlyozása érdekében. Kirúgások, fizetéscsökkenés, cégcsődök indultak el, aminek az egyenes következménye, hogy a vártnál is nagyobb mértékben csökkent a magyar gazdaság teljesítménye - írják.

Kijelentik: a miniszterelnök által bejelentett "Magyarország történetének legnagyobb, legátfogóbb, a gazdaság növekedését és élénkítését segítő akcióterve" kudarcba fulladt.

"Az MSZP már a válság kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a munkahelyek védelmét, valamint a magyar a kis- és középvállalkozásokat kell támogatni. A Fidesz ezzel szemben őrült pénzszórásba kezdett a hozzá közel álló vállalkozók között. A papíron a gazdaságvédelemre létrehozott alapból pedig folyamatosan szipkázza el a pénzt, legutóbb 7 milliárdot vett el a kormányzati propaganda javára"

- olvasható a közleményben. Hozzáteszik: az MSZP szerint a kormánynak meg kell védenie a meglévő munkahelyeket, támogatnia kell a hazai kis- és középvállalkozásokat. Továbbá biztosítania kell azoknak a tömegeknek a megélhetését, akiknek "Orbán kudarcos válságkezelése miatt sajnos már megszűnt az állása, és nincs semmilyen jövedelme".

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink