Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-13 11:12:00

Orbánnak lett igaza? - Elképesztő, mi folyik a Balatonnál

Úgy néz ki, a magyarok többsége tartja Orbán Viktor "Több Balaton, kevesebb Adria!" szlogenjét: teljes fordulatszámon pörög a hazai idegenforgalom, a belföldi turisták bőven pótolják az elmaradó külföldieket.

Bejött azoknak a balatoni vállalkozóknak a várakozása, akik abban reménykedtek, hogy a veszélyhelyzet feloldása után a belföldi turizmus pótolja majd az előszezon elmaradása okozta veszteségeket. A Népszava által idézett balatoni vendéglős szerint egyelőre tökéletes a főszezon, és a foglalások azt mutatják, hogy szeptember végére ugyanolyan évet produkálhat a Balaton, mint egy évvel ezelőtt. Szentpéteri Ildikó, a siófoki Tourinform vezetője szerint a nyolcvanas éveket idézi a magyar vendégek száma, aránya.

Egy balatonlellei vendéglős elmondása szerint a hét két részre szakadt: hétfőtől szerdáig lazábbak a napok, de csütörtöktől kezdődik az „örültek háza”, szombaton pedig „még a felfordított felmosóvödörre is tudnánk vendéget ültetni” – fogalmazott. Az árak szerinte – a beszámolókkal ellentétben – nem változtak olyan drasztikusan, maximum az inflációval emelkedtek tavaly óta.

Egyébként az ország más belföldi idegenforgalmi célpontjai esetén is hasonlóan erős a kereslet: Eger és Szilvásvárad is zsúfoltságig van tömve turistákkal, ugyanígy a Tisza-tó környéke.

Túl drága lett a Balaton?

 atv.hu/Napi

Ajánlom

További belföldi híreink