Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-13 11:45:00

Horror Mosonmagyaróváron - mérgeskígyót találtak lakott területen

A szakértő szerint az állatot nagy valószínűséggel engedély nélkül tartották.

Both Zoltán vadállatbefogó nemrég kapott egy fotót egy szarvasvipera teteméről, Mosonmagyaróvárról. Szerinte az állatot biztosan engedély nélkül tartották, mivel a törvény szerint az emberéletre veszélyes állatok tartását nem csak bejelenteni köteles a szakirányú végzettséggel rendelkező állattartó, de az elhullását is jelezni kell az illetékes hatóságnak. Mindemellett pedig a tartáshoz kötelezően rendelkezni kell érvényes szavatosságú ellenszérummal is, ami akár milliós tétel is lehet, viszont 1-2 év után lejár, így akkor is újat kell rendelni belőle, ha nem használták fel. 

Mint arra a férfi felhívta a figyelmet, az is egyértelmű, hogy az elhullást sem jelentették be, „ugyanis ha úgy lett volna, akkor nem végezhette volna a közterületen egy kukatároló sötét árnyékában” – fogalmazott.

Both szerint a magyar határtól néhány órára mindössze 150 euróért szerezhetők be ilyen, és ehhez hasonló állatok. Hazahozataluk pedig –  a határon való ellenőrzés híján – zökkenőmentes.

Facebook-bejegyzésében hozzátette: időközben jelentkezett a kígyó tulajdonosa, aki állítja, hogy a képen látható állat preparált kígyó. „Ezt rátok bízom, hogy elhiszitek vagy nem. Én csak megosztottam” – reagált erre a férfi.

atv.hu/SzMo.hu

Ajánlom

További belföldi híreink