Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-12 08:47:00

Soros György: Az emberek zavarttá váltak, megrémültek

A magyar származású üzletember a Népszavának adott interjút, azt mondta: úgy véli, olyan válság van a világban, amely "élete során a legsúlyosabb krízisnek tekinthető a II. világháború óta".

"Az emberek zavarttá váltak, megrémültek. Olyan dolgokat tesznek, ami rossz számukra és a világ számára is" - fogalmazott Soros.

Szerinte Donald Trump amerikai elnök "egy pökhendi szélhámos", aki meg tudta nyerni az elnökválasztást, és most "belülről alá tudja ásni a demokráciát". Amerikában viszont a fékek és ellensúlyok rendszerének, valamint a kialakított szabályoknak nagy hagyományuk van, emiatt bizakodó, hogy "Trump csak átmeneti jelenség, aminek remélhetőleg novemberben vége szakad" - írja az interjú alapján a hvg.hu.

"Trump az életéért küzd, sokféleképpen megsértette az alkotmányt, és ha elveszíti a választást, akkor elszámoltatható lesz" – mondta Soros az interjúban.

A magyar származású milliárdos szerint Euró­pa nagyon sérülékeny helyzetben van, "sokkal inkább, mint az Egyesült Államok", "továbbá sok ellensége van mind belülről, mind kívülről".

Két országban ezek az erők lényegében elfoglalták az államot, Orbán Viktor Magyarországon, Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban".

Soros valójában azonban Olaszország miatt aggódik a legjobban. "A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Európa támogatóinak aránya csökken, és az eurózónában való maradás támogatottsága is visszaesett. Olaszország az EU egyik legnagyobb tagállama, nagyon fontos Európa számára. Nem tudom elképzelni az EU-t Olaszország nélkül. A nagy kérdés az, vajon az EU képes lesz-e elegendő támogatást nyújtani Olaszországnak" – mondta.

A teljes interjút itt olvashatja el.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink