Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-11 20:13:00

L. Simon durván kiakadt azon, amit Gyurcsány Ferenc Vidnyánszky Attiláról mondott

A kormányt 10 éve azzal vádolják, de a különböző intézmények átalakítása normális jelenség. Erről L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő, volt kulturális államtitkár beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. L. Simon szerint Orbán Viktor Tusnádfürdőn arról beszélt, hogy a kultúrharc az európai identitásról szól.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem körül folyó vitákról L. Simon László azt mondta: szerinte az új kuratóriumi elnök földönfutóvá válásáról beszélő Gyurcsány Ferenc penetráns módon ment neki Vidnyánszky Attilának, de ezt – véli a fideszes képviselő – mély hallgatás kíséri. L. Simon László úgy látja: ha Orbán Viktor ellenzékből vagyonvesztéssel fenyegette volna be Ascher Tamást, már tüntetés lett volna a Fidesz székháza előtt.

Magáról az SZFE körüli vitáról L. Simon László úgy vélekedik: az SZFE vezetőségének más a koncepciója, mint a kormányé, és a két koncepció között nem lehetett közös nevezőt kialakítani. Hozzátette: más egyetemeken az alapítványi átalakulás sikeres és botránymentes volt, többek között az Iparművészeti Egyetemen is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy létrejött a nagy mezőgazdasági egyetem, kuratóriumában Csányi Sándorral, Lázár Jánossal és Nagy István agrárminiszterrel, ezt a folyamatot mégsem érte olyan kritika, mint az SZFE esetében.

Az SZFE tanárait és diákjait bíráló kormánypárti véleményekről L. Simon László azt mondta: nem minősít publicisztikákat.

Újra fellángolt a kultúrharc?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink