Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-10 04:50:00

Közel 6 ezerrel nőtt a koronavírusban elhunytak száma világszerte

Több mint 275 ezer koronavírusos esetet regisztráltak, a halálesetek száma pedig közel hatezerrel nőtt világszerte az elmúlt 24 órában. Ausztráliában volt a legmagasabb az egy nap alatt elhunytak száma, de a dél-Amerikai Chilében is meghaladja már a halálos áldozatok száma a százezret.

Továbbra terjed az új típusú koronavírus Ukrajnában, miután csaknem 1200 új beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában. A járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már megközelítette a 81 ezret.

A gazdasági helyzet kezelésére négy rendeletet írt alá Donald Trump amerikai elnök szombaton. Az elnöki rendeletek egyebek mellett részlegesen visszaállítják a válság miatt megnövelt munkanélküliségi segély fizetését, valamint szövetségi szinten betiltják a kilakoltatásokat.


A kongresszusban péntek délután szakadt meg az egyeztetés az új gazdaságélénkítő csomagtervről. A legnagyobb vita a munkanélküliségi segély összege, valamint az egyes államoknak nyújtott szövetségi támogatás körül alakult ki.

"A tárgyalások során többször mondtuk, hogy azonnal elfogadunk olyan törvénytervezetet, ami kiterjeszti a munkanélküli segélyt, megvédi a lakosokat a kilakoltatástól és plusz segélyt ad családoknak. De a demokraták ezeket a javaslatokat elutasították, de hatalmas összegeket követeltek, amik Demokrata kormányzók és polgármesterek évek óta rosszul vezetett városait és államait segíti meg." – mondta Donald Trump.

17-en vesztették életüket a koronavírus miatt az ausztráliai Victoria államban az elmúlt 24 órában, ami a legmagasabb halálozási mutató az országban a járvány kitörése óta. Az ország második legsűrűbben lakott államában az egy nap alatt mért új fertőzések száma megközelítette a 400-at.

Legkevesebb hét ember életét vesztette miután tűz ütött ki abban az indiai szállodában, amit koronavírus-fertőzötteket ellátó intézménnyé alakítottak át. Az országban a múlt héten is nyolc koronavírusos beteg vesztette életét egy magánkórház intenzív osztályán, ahol szintén tűz ütött ki.

Meghaladta a százezret a koronavírus szövődményeiben meghalt betegek száma Chilében. A fővárosban továbbra is vesztegzár van érvényben, azonban az ország más térségeiben a héten megkezdődik a gazdaság fokozatos újraindítása.


Ismét felfüggesztették a perui futballbajnokságot miután a szurkolók nem voltak hajlandók betartani a társadalmi távolságtartás szabályait vagy maszkot hordani. A kormány a hónap végéig meghosszabbította a rendkívüli helyzetet az országban, ahol több mint 8 ezer új fertőzöttről számoltak be a hétvégén.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink