Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-10 20:39:00

Fekete-Győr András egy asztalhoz ült Gyurcsánnyal, hogy pontot tegyenek a gödi vita végére

Hétfő délután találkozott a Momentum és a DK elnöke, ahol megállapodást kötöttek a gödi vita rendezéséről. A DK három gödi képviselője felfüggesztette a párttagságát, viszont Fekete-Győr András szerint ezzel nem lett megoldva a város helyzete.

Fekete-Győr András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elárulta, hogy a mai napon Göd ügyében egy asztalhoz ült Gyurcsány Ferenccel. A Momentum elnöke szerint a megbeszélés konstruktív volt, ahol megállapodásra is jutottak. A Momentum politikusai a maguk részéről végre is hajtották az egyezség rájuk vonatkozó részét, a DK három gödi képviselője azonban nem engedelmeskedett a felszólításnak és felfüggesztették párttagságukat. A három képviselő nevében Szilágyi László, a pénzügyi bizottság alelnöke jelentette be Facebook-oldalán, hogy Lőrincz László Göd Város alpolgármesterével, illetve Dr. Tóth Ágnessel, a DK Pest Megye képviselőjével közösen felfüggesztik párttagságukat.

Fekete-Győr hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc a megbeszélésüket követően telefonon azt mondta neki, megpróbálja elsimítani az ellentéteket.

Fekete-Győr szerint a gödi DK-s képviselők a Fidesszel összeállva a Samsung mellett politizáltak. „A gödi helyzet nem lett megoldva azzal, hogy a DK-s képviselők átálltak a Fideszhez és egy Samsung-koalíciót hoztak létre” – mondta a műsorban. A Momentum elnöke szerint együtt tudnak működni a DK-val, de ahhoz az is kell, hogy fegyelmezettek legyen a párt tagjai is. Hozzátette azt is, hogy nem sikerült lezárniuk Gyurcsánnyal a gödi ügyet, de bízik abban, hogy a DK-nek a következő napokban ez sikerülni fog. Megjegyezte, hogy a kölcsönös bizalom megvalósításáért meg kell dolgozni.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink