Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-10 21:05:00

A rendőrség még próbálja kideríteni, tényleg megerőszakolták-e a 17 éves lányt a 19. kerületben

Elrabolhattak és megerőszakolhattak egy 17 éves lányt Budapesten a 19. kerületben – számolt be a Ripost elsőként. A rendőrség emberkereskedelem és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ATV Híradó úgy értesült, hogy a lány többször ellentmondásba keveredett a kihallgatásán, ráadásul a kamerafelvétel szerint önként szállt be az autóba. Az ügyet az ifjúságvédelmi nyomozók vizsgálják.

Elrabolhattak és megerőszakolhattak egy 17 éves lányt Budapesten

A kispesti uszodánál lévő üzletsor előtt találkozott a lány a két elkövetővel. A Ripost megszólaltatta a lány barátnőjét, aki azt mondta az újságnak, hogy az egyik férfi odament hozzá, bókolt és felajánlotta, hogy az üzletből hoz neki egy kávét és egy energiaitalt. A lány ebbe belement, de a férfi már a társával tért vissza a boltból.

Híradónk stábja több emberrel is beszélt a környéken, de kevesen hallottak a történtekről. A helyszínen lévő dohánybolt egyik dolgozója azt mondta: ettől az ügytől függetlenül sem érzi általában biztonságban magát. „Nagyon rossz, sőt egyre rosszabb a közbiztonság” – fogalmazott a nő, aki saját bevallása szerint paprika spray-vel és sokkolóval járok dolgozni, „biztos, ami biztos”.

A kisbolt egyik alkalmazottja kamerán kívül nyilatkozott. Híradónknak elárulta, hogy látta a bolt térfigyelő kamerájának felvételét, amit egyébként a rendőrség lefoglalt, és amelyen az látható, hogy a lány a bolt előtt beszélget még egy kicsit a két férfivel, majd egyszer csak megjelenik egy autó, amibe a lány önként beszáll velük.

A nőkjoga.hu-n található statisztikai adatok szerint Magyarországon a nők 20 százaléka esik nemi erőszak áldozatául és ugyanennyi esetben próbálják őket megerőszakolni.

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene alapítója szerint a magyar társadalomra jellemző egyébként az áldozathibáztatás. „Minek ment oda? Miért volt rajta olyan ruha? Annyi smink?” – sorolta az esetek kapcsán gyakran hallható kérdéseket. Miért ivott?” Szerinte ezek alapvetően tévhiteket alapuló előítéletek, illetve gondolatok, ugyanis elmondható, hogy a nemi erőszakok elsöprő többségét olyanok követik el, akit az áldozat korábban ismert, és akiben megbízott.

Arról, hogy az emberrablás és az abúzus valóban megtörtént-e, az ATV híradója úgy értesült, a rendőrség megpróbálja kideríteni, mi a valóság, ugyanis a lány a kihallgatás alkalmával többször egymásnak ellentétes kijelentéseket tett.

Az üggyel kapcsolatban a BRFK azt írta Híradónknak: emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen. illetve, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel, bővebb tájékoztatást nem adnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink