Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-09 19:00:00

Törvényjavaslatot nyújt be a Mi Hazánk Mozgalom a Facebook szabályozására

Toroczkai László azzal indokolta a döntést, hogy a párt megítélése szerint az amerikai tulajdonú cég „nagyon durva politikai cenzúrát” alkalmaz.

A pártelnök hozzátette: Magyarországon a Facebook hasonló nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mint az Egyesült Államokban a TikTok kínai tulajdonú videómegosztó - írja a Media1.

Toroczkai László kijelentette: „a Facebook beavatkozik a választásokba és nagyon durva politikai cenzúrát, véleménydiktatúrát alkalmaz, és ez a legkeményebben éppen a Mi Hazánkat sújtja”. A pártelnök közölte: elfogadhatatlannak tartják, hogy a Facebook elérhetetlen a magyar állampolgárok számára, ha valamilyen jogsérelem éri őket.

Ezért olyan törvényjavaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek, amely a Facebookot kötelezné arra, hogy magyar állampolgárságú képviselőjük legyen Magyarországon. Továbbá a javaslat kötelezné arra is a Facebookot, hogy magyarországi szervereken tárolja a magyar állampolgárok adatait.

A Mi Hazánk elnöke közölte: „óriási nemzetbiztonsági kockázatnak” tartja, hogy ma már a Facebookon keresztül kommunikálnak a politikusok, az oktatási intézmények, vagy éppen a kormány, a rendőrség és a katasztrófavédelem. Hozzátette: minden létező adat, akár privát beszélgetések külföldön, egy magáncég szerverein vannak. Ezekkel szerinte bármikor, bárhogyan visszaélhetnek.

A pártelnök szavai szerint törvényben szabályoznak azt is, hogy ha a magyar bíróság úgy döntene, el kell távolítani a Facebookról egy jogsértő tartalmat, akkor a közösségi oldal üzemeltetőjének erre 24 óra állna rendelkezésére.

„Szűnjön meg végre az a gyakorlat, hogy a Facebook külföldről, távolról egy állam fölött álló szervként avatkozik be a magyar belpolitikába” – mondta Toroczkai.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink